Nasrettin Hoca İle Keloğlan‘ın Resimleri Okul Duvarlarını Süsleyecek

Hikayeleri dilden dile anlatılan ve halkın gönlünde taht kuran Nasrettin Hoca ile Keloğlan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Karikatür Kulübü öğrencileri tarafından okul duvarlarında yaşatılacak.

Nasrettin Hoca İle Keloğlan‘ın Resimleri Okul Duvarlarını Süsleyecek
Hikayeleri dilden dile anlatılan ve halkın gönlünde taht kuran Nasrettin Hoca ile Keloğlan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Karikatür Kulübü öğrencileri tarafından okul duvarlarında yaşatılacak. Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen ‘Neşeli Renkli Çocuklar Projesi’ çerçevesinde üniversite öğrencileri, 6 ilçede çok sayıda ilköğretim okulunu dolaşacak, sınıfları ve koridorları yerli çizgi film karakterleri Nasrettin Hoca ve Keloğlan‘ın resimleri ile donatacak.

Üniversitenin Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden 30 öğrencinin katıldığı karikatür ve çizgi film kahramanları boyama etkinliği, Fahriye Kemal Kızılot Otistik Öğrenciler Eğitim Merkezi‘nde başladı. İki gün sürecek olan çalışmada 3 katlı merkezin duvarları, çizgi film kahramanlarının yanı sıra sosyal temalarla renklenecek.

‘Neşeli Renkli Çocuklar Projesi’ hakkında bilgi veren OMÜ Karikatür Kulübü Başkanı Özkan Arabacı, proje ile unutulmaya yüz tutmuş Türk masal kahramanlarını yeniden yaşatmayı hedeflediklerini söyledi.

    Bunun için çalışmaya okullardan başladıklarını ifade eden Arabacı, “Etkinliğimiz 2 gün sürecek. Daha sonra da 6 ilçede projemizi devam ettireceğiz. Özellikle köy okullarında yerli çizgi film karakterlerimizi aktarmak istiyoruz. Avrupa çizgi film kültürleri yerine bizim kendi öz kahramanlarımızı tanıtmak istiyoruz. Yabancı kültürler bizim kültürlerimiz adeta yok etmek üzere. Neden biz kendi kahramanlarımızı ön plana çıkartamıyoruz. Neden Keloğlanlar, Nasrettin Hocalar önemini kaybetti. Bunun sonucunda da uluslararası bir projeye imza atacağız. Dünya çocuklar günü temasını işliyoruz. Çevre bilincini aşılıyoruz. Uyuşturucu ve sigara karşıtı karikatürlere de yer vereceğiz.“ şeklinde konuştu.