Kraliyet Düğünü Hazırlıkları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Prens William ve nişanlısı Kate Middleton‘ın düğünlerine bir gün kala İngiltere‘de hazırlıklar tamamlanmaya çalışılıyor.

Kraliyet düğünü hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, yüzlerce insan Westminster Abbey Kilisesi‘nin karşısında kamp kurmaya başladı. Düğün atmosferini yaşamak isteyen yüzlerce turist, düğünü iyi yerden izleyebilmek için çadırlarıyla kamp kurdu. Kampçıların çoğunluğunu Amerika‘dan gelen turistler oluşturuyor. Parlamento Meydanı ve Abbey kilisesinin önünün düğün günü çok kalabalık olması bekleniyor.

Londra‘da hemşirelik yapan Daniel Rayes yaptığı açıklamasında William, Diana tarafından çok iyi yetiştirildi. Ülkesini seviyor ve herkes de onu seviyor dedi. Rayes, William‘ın iyi bir kral ve Kate ile de çok iyi bir eş olacağını ifade etti.

Televizyon prodüktörü Annie Sallace, Büyük ihtimalle düğünü Mall yolundan izleyeceğim. Abbey‘de izlemeyi düşünüyordum ama kalabalık olacak. Buckingham Sarayı‘na giden bu yolda iyi bir görüş açısı var ve bundan dolayı bütün olup biten her şeyi göreceğim" dedi.

Kraliyet düğününü izlemeye Derby‘den gelen turist Sue Bushell ise, Birçok şey sabah olacakmış gibi görünüyor ve saat 1.30 gibi kalabalık dağılır sanıyorum" dedi.

Ellerinde kalp şeklindeki ayna ve William ile Kate‘in posterleri ile yürüyen Dark Soul Dance Tiyatrosu‘nda oyuncu Sannace ve Suzza ise sabah uyandıklarında çiftin mutluluğunu paylaşmak için akıllarına böyle bir şey yapmak geldiğini ve taşıdıkları ayna ile insanların kendilerini aynada görmelerini ve William ile Kate gibi aşkı elde edebilmelerini göstermek istediklerini ifade etti.

Öte yandan; William ile Kate çiftinin nikahını Canterbury‘nin Başpiskoposu saat 11:00‘da kıyacak. Nikah sonrasında ise William ile Kate çifti, kraliyet arabaları eşliğinde Buckingham Sarayı‘na dönecek. Saat 13:00‘da uçuş gösterileri de olacak.

Prens William ve Kate Middleton çifti düğünlerine bin 900 kişiyi davet etti. Düğünde yabancı kraliyet aileleri ve politikacılar da yer alacak.

Kaynak: İHA