10 Kişilik Hırsızlık Çetesi Çökertildi

Bursa İl Jandarma Komutanlığı, çete kurup hırsızlık yaptığı iddiasıyla 10 kişiyi gözaltına aldı. Şahıslarla birlikte silah, mermi ve çeşitli aletler ele geçirildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı, çete kurup hırsızlık yaptığı iddiasıyla 10 kişiyi gözaltına aldı. Şahıslarla birlikte silah, mermi ve çeşitli aletler ele geçirildi.

    Yapılan istihbarat çalışmaları sonucu elde edilen bilgiler üzerine harekete gecen jandarma ekipleri, Bursa, merkez ve ilçeleri ile birlikte Bilecik, Yalova, Afyon‘da ev ve işyerlerinde hırsızlık suçlarının işlendiği tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, örgütlü olarak inşaatlardan inşaat malzemesi, mazot hırsızlığı, bakır tel hırsızlığı, bağ ve bahçelerden zirai aletler, meyve hırsızlığı yapan 10 kişi olduğunu belirledi. Şahısların Bursa ili ve ilçelerinde 20, Afyon ili ve Dinar ilçesinde 2, Bilecik ili ve Osmaneli, Pazaryeri ilçelerinde 4, Yalova ili Çınarcık, Çiftlikköy ilçelerinde 3, Karabük-Zonguldak yolu üzerinde 1 olmak üzere toplam 30 hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi.

    Suç örgütüne yönelelik Bursa ili Osmangazi, Yıldırım, Gemlik ve İznik ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda İ.K., H.A.B., O.A., isimli şahılar çaldıkları 61 adet teleskopik inşaat direğini satarken kullandıkları araç ile birlikte suçüstü yakalandı. Ardından, suç ortakları A.M., E.Y., M.Ç., Ö.Ö., T.B., Y.M., H.B. isimli şahıslar gözaltına alındı.

    Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, bir adet 9 mm çapında ruhsatlı tabanca, 2 adet şarjör, 1 adet 1 metre boyunda demir levye, 1 adet büyük boy çekiç, 3 adet kerpeten, 1 adet İngiliz anahtar, 1 adet 1 metre uzunluğunda demir murç, 1 adet bıçak, 2 adet minyatür kazan ve kapakları, 107 kg ağırlığında telefon kablosu ele geçirildi. Zanlılar, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ev ve iş yerlerinde hırsızlık" suçlarından adliyeye sevk edildi.