Ak Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy:

AK Parti Kütahya Milletvekili ve birinci sıra adayı Soner Aksoy, 1960 yılından itibaren yapılmış bütün anayasaların üstünde vesayet olduğunu söyledi.

Ak Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy:
Gediz Belediye Kültür Salonu‘nda yapılan Milletvekili aday tanıtım toplantısına katılan AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, üst üste iki dönem yaptığı Milletvekilliği görevini Gedizli hemşerilerinin son olarak üçüncü kez destek vereceklerine inandığını belirtti.

Toplantıya katılarak arka arkaya birer konuşma yapan AK Parti Gediz İlçe Başkanı Eflatun Coşar, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Yenipazar, AK Parti Kütahya Milletvekili adayları Dr. Bedia Türkyılmaz, Prof.Dr. İdris Bal, Prof. Dr. Vural Kavuncu ve Hasan Fehmi Kinay‘ın sandığından daha fazla bilgi birikimiyle dolu olduklarını, bu birikime sahip kadrolarla davalarının kesintisiz devam edeceğini belirten Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, hukuk sistemine değinerek, "1960 yılından itibaren yapılmış bütün anayasalar, yapılmış bütün hukuki düzenlemelerin hepsinin üstünde vesayet vardır. Hepsinin üstünde emir ve komuta zinciri vardır. Bunları hatırlarsak çok mesafe aldığımızı anlarız. TBMM geçmişiyle alakalı bir sergide, Milletvekillerinin oturduğu koltuklarda apoletli askerlerin olduğunu görünce şaşırdım. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir diye yazmışlar, Yurtta sulh, cihanda sulh demişler ama hepsini kendileri yalanlamışlar. Sen başı örtülü diye bir hanım kızımızı üniversiteye sokmazsan yurtta sulh nasıl oluyormuş. Daha dün Saidi Nursi‘nin kitaplarını okudular diye yakaladığın insanları hepsini hapse atmıştın bu nasıl yurtta sulh. Büyüklerimiz hatırlar, radyo ilan ederdi, kitap okurken yakalandı, takke ve tesbih suç aleti olarak götürüldü. Radyodan bunları duymadık mı arkadaşlar. Bir zamanlar bunları duyduk, bunları yaşadık. Hatta çok daha geriye gidersek çok milliyetçi olduğunu ifade eden insanları eziyet ettiklerini zulüm ettiklerini biliyoruz, daha sonra da inancını yaşamak isteyenleri zulüm ettiklerini görüyoruz. Kendileri Atatürk‘e put edinirler, ama Atatürk‘ün sözüne en çok kendileri karşı çıkarlar. Bir parça Atatürk‘e saygınız varsa yurtta sulhu temin edeceksiniz. İnsanlar ne istiyorlarsa onu yapmalarını temin edeceksiniz ki yurtta sulh meydana gelsin. Ve onların cebinden para çalmayacaksınız. Onları istismar etmeyeceksiniz, köle gibi çalıştırmayacaksınız, enflasyonu yüzde yüzlerin üzerine çıkartmayacaksınız. En büyük hırsızlık enflasyonu yüzde yüzlerin üzerine çıkartmak. Böyle bir hizmet yurtta sulh olabilir mi. Onların yolunu açacaksınız ki yurtta sulh meydana gelsin. Biz hak ve hukuk neyse onu yaparız. Hiç bir şeyi de halının altına süpürmeyiz. Her şeyin üstüne gideriz. Kim olursa olsun, ister vali olsun, ister paşa olsun hiç bir şey ifade etmez. Biz dedik ki hukuk karşısında herkes eşit olacak. Zulüm yapan her kim olursa olsun ettiğini bulur. Ak Partisi artık önümüzdeki dürt yılda ne yapacağız demiyor, önümüzdeki 12 yıldaki hedeflerimiz nelerdir onu söylüyor. Bunlar ileri demokrasi, büyük ekonomi, sağlıklı bir çevre ve marka şehirler gibi beş önemli umdeyi 2023‘e kadar biz sağlayacağız. Milli gelirimiz 2 trilyon dolar olacak, kişi başına düşen gelirimiz 30 bin dolar seviyelerine ulaşacak. Hepinizin desteğini bekliyoruz, durmak yok yola devam" dedi.

Kaynak: İHA