Genel seçim öncesinde bankacılık sektörünün seçimle alakalı endişesi yok

Abank Genel Müdürü Hamit Aydoğan, hiçbir seçim öncesinin şu anki duruma benzemediğini belirterek, "Seçimin sonucundaki kazanan partinin kim olacağına herkes rahatlıkla cevap verebiliyor. Hem ekonomi tarafından hem de vatandaş açısından bakıldığında seçim sonucu tahmin edilebiliyor. Belki yüzde 5-10 sapmalar olabilir. Ülkemizde istikrar devam ediyor

Genel seçim öncesinde bankacılık sektörünün seçimle alakalı endişesi yok
Hamit Aydoğan, Merkez Bankası'nın zorunlu karşılıkları artırmasına bağlı olarak, faiz oranlarının yüzde 1-1,5 arasında artacağı görüşünde. Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık oranlarını artırmasının bankaların gelirlerini hızla düşürdüğü için bu farkın kredi maliyetlerine yansıyacağını vurgulayan Aydoğan, "Büyüme oranımız oldukça iyi seviyelerde gidiyor. Büyümenin temel kaynağı finansmandır. Finansman ve yatırımı yapan da bankalardır. Bankalar yatırım kredilerini finanse ettiği sürece büyüme devam edecektir. Yatırım ve proje kredilerinde bir kısıtlamanın olması, önümüzdeki süreçte ülkemizin büyümesini düşürecektir." değerlendirmesini yaptı.

Abank Genel Müdürü Aydoğan, farklı illerde toplam 56 şube ile hizmet verdiklerini, yıl sonu itibarıyla bu sayıyı 66'ya çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Böylelikle Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ine hitap edebilme imkânı yakalayacaklarını anlatan Aydoğan, uzun vadeli hedeflerinde ise 5 yıl içerisinde 150 şube sayısına ulaşarak, orta ölçekli bir banka haline gelmek istediklerini vurguladı.