Başkan Çobanoğlu: Çarşıbaşı-Vakfıkebir Yolcuları Asla Mağdur Edilmedi

Trabzon Vakfıkebir Şoförler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Çarşıbaşı- Vakfıkebir karayolu arası yolcu taşımacılığında herhangi bir sıkıntının bulunmadığını, yolcuların asla mağdur edilmediğini söyledi.

Trabzon Vakfıkebir Şoförler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Çarşıbaşı- Vakfıkebir karayolu arası yolcu taşımacılığında herhangi bir sıkıntının bulunmadığını, yolcuların asla mağdur edilmediğini söyledi.

    Trabzon’un Çarşıbaşı-Vakfıkebir ilçeleri arasında ulaşım bakımından her hangi bir sorun bulunmadığını ve hiçbir yolcunun mağdur olmadığını ifade eden Vakfıkebir Şoförler Odası Başkanı ve aynı zamanda TESOB Başkan Vekili İsmail Hakkı Çobanoğlu, Çarşıbaşı Belediyesi‘nin yaptığı uygulamada sırf para kazanmak uğruna talebin dışına çıkmış olduğunu öne sürdü.

    Vakfıkebir’den her sabah 7 aracın Çarşıbaşı ilçesinde giderek hazır olduğunu söyleyen Çobanoğlu, saat 07.30’dan sonra Trabzon’dan her 15 dakikada bir minibüs ve belediye halk otobüslerinin geldiğini ifade ederek, yolcuların gidiş ve gelişlerinde her hangi bir sıkıntının yaşamadığını belirtti.

    Çarşıbaşı Belediyesi‘nin rant beşinde olduğunu söyleyen Vakfıkebir Şoförler Odası Başkanı Çobanoğlu, belediyede yapılan ihale sonucunda vatandaşlara söz verildiğini, il trafik komisyon kararında alınan ilçelerdeki mağduriyetin giderilmesi açısından araç plakası tahsil edildiğini söyledi.

    Başkanı Coşkun Yılmaz’ın şoförle ‘HY‘ plakaların satışlarında Vakfıkebir ilçesine çalışabileceğini söylediğini ifade eden Çobanoğlu, "Başkanımızın kendisine böyle bir şeyin olmayabileceğini, Vakfıkebir-Çarşıbaşı arasına da belediyenin dolmuş hattı verme yetkisinin olmadığını ve şoför esnafımızın da bunu bilmesini istiyorum." dedi.

    Çobanoğlu, "Böyle bir kararın alınabilmesi için İlçe trafik komisyonu toplanır, karar alır alınan karar da ise İl Trafik Komisyonu onaylarsa kazadan kazaya taşımacılık yapılabilir." şeklinde konuştu.

    Belediyenin mücavir alanların dışında taşıma izninin olmadığını söyleyen Çobanoğlu, belediyenin sadece dolmuş durağı yeri verebileceğini belirtti.

    Çobanoğlu, “Verilen dolmuş durak yeri ise esnaf arkadaşlarımız tarafından ‘durak hat verildi‘ diye biliniyor. Böyle bir şey yok. Belediye meclis üyesiyim, meclis kâtibiyim alınan meclis kararlarında durak kararlarını okudum. Sadece Vakfıkebir Terminal sahasında Çarşıbaşı araçlarına bir araçlık yer verildi. Durak hattı verilmedi." açıklamasında bulundu.