Mimar Sinan Resim Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Adana‘da 19. Geleneksel Mimar Sinan Resim Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni Mimarlar Odası Adana Şubesinde gerçekleşti. Dereceye girenlere bilgisayar, fotoğraf makinesi ile belgeleri verildi.

Mimar Sinan Resim Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu
"Ekolojik Mimarlık" konulu Mimar Sinan Resim Yarışmasına farklı okullardan yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Jüri üyeliğini yapan Ressamlar Derneği‘nden Ressam Ali Raşit Karakılıç, ÇÜ Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Çapar, Mimarlar Odası Adana Şube Genel Sekreteri Kamuran Pekçetin ile mimar Çiğdem Taner 19 eseri ödüle layık gördü.

Öğrenci velilerinin de katıldığı sergi ve ödül töreninde konuşan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, "Mimar Sinan’ın 423 yıl önce ölümünden sonra Mimarlar Odası kurulduğu günden beri Mimar Sinan’ı Anma etkinliği yapar. Bu etkinliklerin içerisinde de biz Adana şube olarak ilköğretim öğrencileri arasında resim yarışması düzenleriz. Bu yıl resim yarışmamızın 19‘uncusunu yaptık. Katılım oldukça fazlaydı. Öğrencilerimize bundan sonraki öğrenim hayatlarında başarılar diliyorum. Umarım ülkemiz için, aydınlık bir gelecek için her biri çok çalışır ve faydalı insanlar olurlar" diye konuştu.

Yarışmada dereceye girenler ise şöyle:

1, 2 ve 3. sınıf kategorisi birincisi Özel Çukurova Bilfen Okulu‘ndan Ecem Çakallı, ikinci Özel Gündoğdu Okullarından Zeynep Kıvanç, üçüncü Özel Adana İlköğretim Okulundan Efe Berke Başdan oldu. Aynı kategoriden mansiyon ödülünü Özel Adana İlköğretim Okulundan Defne Sıla Gökşin, Özel Çukurova Bilfen Okulundan Selin Özşahin ve Asmin Baydaş aldı.

4 ve 5. sınıf kategorisi birincisi Yavuzlar İlköğretim Okulundan Nesli Çulhacılar, ikinci Cengiz Topel İlköğretim Okulundan Edanur Bozkurt, üçüncü Cengiz Topel İlköğretim Okulundan Merve Gabalık oldu. Aynı kategoriden mansiyon ödülünü Yavuzlar İlköğretim Okulundan Erol Budak, Bilge Kağan İlköğretim Okulundan Kübra Buğur, Yavuzlar İlköğretim Okulundan İrem Şeker aldı.

6-7 ve 8. sınıf kategorisi birincisi Türk Kadınlar Birliği İlköğretim Okulundan Beyza Zorlu, ikinci DSİ Baraj İlköğretim Okulundan Özge Büşra Çetin, üçüncü Özel Adana İlköğretim Okulundan Damla Ünlü oldu. Aynı kategoriden mansiyon ödülünü Özel Adana İlköğretim Okulundan Beren Demirci, Dedekorkut İlköğretim Okulundan Sefa Tolga Alınmış ve Hatice Karabulut aldı. Jüri Özel Ödülünü ise Süreyya Nihat Oral İlköğretim Okulundan Fatma Yaren Güllüpınar‘a verildi.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, Şube Sekreteri Kamuran Pekçetin, Şube Saymanı Ufuk Önder ile Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ulaş dereceye giren öğrencileri tek tek öperek ödül ve belgelerini verdi.

Kaynak: İHA