Eğitim Merkezinin Temelini Bakan Eker Attı
GAP Tarımsal Eğitim Merkezi Temel Atma Töreni, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker‘in de katılımıyla Şanlıurfa‘da yapıldı.

Tarım sektörü son 7 yılın 6‘sında pozitif büyüyen bir sektördür. Ekonomi dünyadaki finansal krizlere rağmen ve en önemlisi Türk tarım sektöründe verimlilik artıyor. Verimlilik nasıl artar, eğitimle artar, teknoloji ile artar, desteklemelerle artar, desteklerin doğru yerde kullanılması ile artar ve rekabet gücüde artar. Bugün Türk tarım sektörü 73 milyon insanın karnını doyuruyor, gelen 28 milyon turistin karnını da doyuruyor, üstüne 12 milyar 700 milyon dolarlıkta ihracat gerçekleştiriyor. Türk tarım
sektörü böyle bir sektör. Dolayısıyla GAP eylem planının tamamlanmasıyla 2013 yılında sulanabilir alanın bu bölgede 1 milyon hektar alana çıkmasıyla bu üretim çok daha büyük bir noktaya gelecek ve bu hasılada çok daha iyi bir noktaya çıkacak" dedi.
Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise, "Bu çalışma bütün çiftçilik alanlarında bir kıyama yol açacak. Birçok dallarda eğitim verilecek. Üniversitemizin, çiftçilerle buluşmasıyla çok güzel gelişmeler yaşanacaktır. Katkılarından dolayı emeği geçen tüm tarım dostlarına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yapılan açılış konuşmaların ardından GAP Tarımsal Eğitim Merkezi‘nin temel atma töreni gerçekleşti. Bakan Mehdi Eker, daha sonra onuruna verilen yemeğin ardından, Şanlıurfa Valiliği‘ni ziyaret ederek, karayolu ile Diyarbakır‘a geçti.
