Sadullah Ergin: Türkiye Siyasi İstikrar Ve Güven Ortamını Yakaladı

Adalet Eski Bakanı Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay Milletvekili tanıtım toplantısında 12 Haziran’da vatandaşların oyları ile birlikte hayır dualarını da istediklerini söyledi.

Sadullah Ergin: Türkiye Siyasi İstikrar Ve Güven Ortamını Yakaladı
Adalet Eski Bakanı Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay Milletvekili tanıtım toplantısında 12 Haziran’da vatandaşların oyları ile birlikte hayır dualarını da istediklerini söyledi.

12 Haziran seçimlerinde Hatay’dan Milletvekili Aday Adayları ile YSK’ya verilen listedeki adaylar Antakya Yusuf Binkaya Çok Amaçlı Salonu‘nda vatandaşlara tanıtıldı.

AK Partili tüm Belediye Başkanları ve partililerin katıldığı toplantıda Ak Parti 1. sıra milletvekili adayı Sadullah Ergin 2002-2011 yıllarında hükümetin gerçekleştirdiği icraatları anlatarak, “Ak Parti olarak sizlerin huzurunda desteğiniz ve takdirinizle 3. dönem iktidarın iznini talep ediyoruz.” dedi.

“Biz; yapacağız, edeceğiz, taahhüt ediyoruz gibi sözler söylemeyeceğiz” diyen Ergin, AK Parti‘nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletin teveccühü ile iş başına geldiğini, geçen 8,5 yıllık dönem içerisinde ‘2002 Türkiye‘si ile ‘2011 Türkiye’sini terazinin birer kefesine koyduklarında aradaki farkın muhasebesini yaparak önümüzdeki seçimlerde ellerin sandıkta nereye gideceğine dair önemli bir ipucu olacağını söyledi. 2002’den 2011’e kadar bölgenin ve dünyanın birçok olayla çalkalandığını ve birçok savaşların patladığını aktaran Ergin, “2008–2009 yıllarında küresel mali kriz yaşandı. Bütün bunların içerisinde bu 9 yıllık ortalamaya baktığımızda Türkiye 2002’ye göre milli gelirini tam beş kat büyüttü. İhracatını yaklaşık 4–4,5 kat arttırdı. Türkiye enflasyonu yıllık olarak yüzde 30’lardan yüzde 5-5,5’lara indirdi. Türkiye kalkınma hızını şuan itibariyle söylüyorum Avrupa birincisi dünya üçüncüsü haline getirdi.” dedi.

Ergin, dünya ekonomik kriz ile boğuşurken Türkiye’nin uzun yıllar sonra IMF‘yi, “Teşekkür ederiz. Bundan sonra seninle çalışmıyoruz” deyip Türkiye’den gönderdiklerinde “Aman yapmayın etmeyin IMF’siz olmaz” diyenlere karşı “Biz Aziz Milletimizin imkânlarıyla, bu ülkenin gücüyle kendi ayaklarımız üzerinde durabiliriz” dediklerini aktararak “Ve Allah’a hamdolsun iki senedir rekor büyüme yaşıyoruz. Türkiye büyüyor. IMF’siz kendi ayakları üzerinde durabiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’de hukukun üstünlüğünü demokrasinin gücünü arttırmak, siyaseti kurumsallaştırmak, demokrasiyi kökleştirmek için önemli reformlar yapıldığını da anlatan Ergin sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsan hakları alanında adımlar atıldı. Bu ülkede milletin iradesi üzerinde kurulmuş vesayeti kaldırmak için adımlar attık. Artık Milletin iradesinin üzerinde başka bir güç başka bir irade tanımıyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Daha önce bu ifade Meclisimizin alnında yazılı duruyordu. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin amma Hataylı seçmen oy veriyor, sandıktan milletvekillerini Ankara’ya gönderiyor. Ama oraya gidene kadar milletvekilleri sizin iradeniz başka bir hale dönüşüyor idi. Ama sizden aldığımız güç ve yetkiyle milletin iradesi üzerindeki tüm baskıları kaldırdık. Milletin iradesi üzerinde başka bir güç kalmayıncaya kadar bu çalışmalara devam edeceğiz inşallah."

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in konuşmasının ardından Ak Parti Hatay Milletvekili Adayları Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Filiz Özçörekçi, Fevzi Şanverdi, Mehmet Saruhan, Abdulkerim Güven ve Hür Emre Önal, Sadullah Ergin ile birlikte el ele tutuşarak birlik mesajı verdiler.