Emniyet Müdürü Yılmaz: Polis Derneklerinin Hakları Da İyileştirilmeli

Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, polis derneklerinin haklarının iyileştirilmesini istedi. Yılmaz, "Emniyet hizmeti gibi en meşakkatli bir görevi başka kamu görevlilerinden iki misli daha fazla mesai harcayarak uzun yıllar yürütmüş, sonunda emekli olanları terk edilmişlik duygusu ile yalnız bırakmamamız gerekir." dedi.

Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, polis derneklerinin haklarının iyileştirilmesini istedi. Yılmaz, "Emniyet hizmeti gibi en meşakkatli bir görevi başka kamu görevlilerinden iki misli daha fazla mesai harcayarak uzun yıllar yürütmüş, sonunda emekli olanları terk edilmişlik duygusu ile yalnız bırakmamamız gerekir." dedi.

    Yılmaz, emekli polisler derneklerine de emekli subaylar, emekli astsubaylar, harp malulü gaziler, şehit dul ve yetimleri ile muharip gaziler derneklerinin sahip olduğu yasal hakların verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Konuyla ilgili hazırlanacak yasa taslağı için ‘Polis‘ unvanı alan vali, genel müdür ve milletvekili olan eski meslektaşlarının destek olmasını isteyen Yılmaz, "Türkiye Emekli Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1998 yılında kurulmuştur. Bu derneğin mevcudiyeti dahi başlı başına yerinde bir oluşumdur, önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır. Ancak üzülerek ifade etmek gerekir ki bu dernek de aynı amaçla faaliyet gösteren Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği‘ne tanınan kanunla kurulma, kamu yararına çalışan dernek statüsüne sahip olma, devlet yardımı alma ve resmi binalarda faaliyet yürütme imkanlarından yoksundur. Ayrıca Emniyet Teşkilatı mensuplarından görevi başında ve görevi nedeniyle yaralananların, bir uzvunu kaybedenlerin fedakarlıkları sanki vatanın ve milletin güvenliğinin sağlanması için yapılmamış gibi bir Atatürk mirası olan ‘Gazi‘ sıfatı ile değil de ‘vazife malulü‘ olarak değerlendirilmesi de bir başka üzüntü verici husustur." ifadelerine yer verdi.



Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği‘nin özellikle çağın polisi dergisi ile önemli bir misyon yürüttüğünü belirten Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, bu derneklerin hepsinin polislik mesleğine ilişkin ortak anıları yaşatmak, dayanışmaları devam ettirmek, sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılamak gayesiyle kurulduğunu hatırlattı. Bu derneklerin yasal ve kurumsal destek olmadığı için yeterince faaliyet yürütemediğini anlatan Yılmaz, "Hatta yaşadığımız ve katıldığımız bazı törenlerde olduğu gibi kamu yararına çalışan dernek statüsünde olmadıkları için temsil imkanı dahi bulamamaktadırlar. Öte yandan Emniyet Teşkilatı ile ilgili, onu çağrıştıran isimlerle, bu isimlerin baş ve sonuna yapılmış ekler kullanarak dernekler de kurulmuştur. Bunların haksız kazanç ve imtiyaz elde etmek amaçlı olduğu herkesin malumudur. Ve bu yöntemle Emniyet Teşkilatı adeta sömürülmektedir ve bununla mücadele edilememektedir." dedi.

    Emniyet hizmeti gibi en meşakkatli bir görevi başka kamu görevlilerinden iki misli daha fazla mesai harcayarak uzun yıllar yürüttükten sonra emekli olan polislerin de kurduğu derneklere destek sağlanmasını isteyen Yılmaz, ‘Vali‘ sıfatı almış vali ve genel müdür gibi bürokratların konuyla ilgili çalışma yapmasının yararlı olacağını sözlerine ekledi.