23 Nisan Dargeçit‘e Coşku İle Kutlandı

Mardin ‘in Dargeçit ilçesinde sabah saatlerinde başlayan 23 Nisan törenleri mülki amirleri ve vatandaşların katlımı ile çelenklerin Atatürk Büstüne konulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Dargeçit Hükümet Konağı önünde başlayan kutlamalara Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) spor salonunda devam edildi. İlçe kaymakamı Şenol Kaya ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Selim Demir ile Cumhuriyet Savcısı Eşref Durmuş‘un öğrencilerin bayramını kutlaması İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Kaya‘nın konuşması ile başladı. Daha sonra sıra ile sahneye çıkan okullar öğrenciler şiirler okurken diğer okullarda gruplar halinde hazırladıkları oyunları sergileyip büyük alkışlar aldı. Salonu yüzlerce veli ve

öğretmen doldururken öğrencilerin halk oyunları ve anaokulu öğrencilerinin hazırladıkları bölümler büyük beğeni ile izlendi.

Daha sonra okullar arası voleybol turnuvası erkekler kategorisinde birinci olan Gazi YİBO takım oyuncuları, kompozisyon yarışmasında birinci olan Sakarya İlköğretim Okulu öğrencisi Nurten Güzel, yine kompozisyon yarışmasında ikinci olan Vatan İlköğretim Okulu öğrencisi Kübra Akta ile üçüncü olan Vatan İlköğretim Okulu, kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Vesile Işıldak İlköğretim Okulu öğrencilerine Dargeçit Kaymakamı Şenol Kaya, İlçe Tabur Komutanı Piyade Yarbay Ali İhsan Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı

Eşref Durmuş ile Belediye Başkan vekili Mehmet Selim Demir ile ilçe Emniyet Amiri Erdem Tülek tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

Kaynak: İHA