Adana Ve Mersin Güç Birliğine Gidiyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nca Adana Sanayi Odası’na yapılan ziyarette, ortak hareket edilerek bölgesel güç birliği oluşturulması konusunda görüş birliğine varıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nca Adana Sanayi Odası’na yapılan ziyarette, ortak hareket edilerek bölgesel güç birliği oluşturulması konusunda görüş birliğine varıldı.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Sadi Sürenkök’ü kutlayan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve yönetim kurulu üyeleri başarı dileğinde bulundu.

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, MTSO yöneticilerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, ADASO, Adana Ticaret Odası ve Adana Ticaret Borsası arasında başlatılan güç birliği hareketini anlattı.

TOBB’a bağlı odalar arasındaki işbirliğinin sinerji oluşturduğunu ve çok olumlu tepkiler aldığını vurgulayan Sürenkök, Çukurova’daki iller arasında da bölgesel güç birliği oluşturulması gerektiğini söyledi. Sürenkök, “Ortak akılda, ortak çıkarda buluşmalıyız. Kıt olan ülke kaynaklarıyla sınırsız olan insan ihtiyaçları arasındaki koordinasyonu ve öncelik sırasının belirlenmesini sağlamalıyız.” dedi.

Adana ve Mersin’de aynı zamanda düzenlenen benzer fuarların beklenen sonuçları vermediğini ifade eden ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, ilk ortak hareketin fuarlar konusunda gerçekleştirilebileceğini, sektör çeşitliliği paylaşılarak daha işlevsel fuarlara imza atılabileceğini kaydetti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi de ADASO Başkanı Sürenkök’ün mesajının çok anlamlı ve yerinde olduğunu, iki kent arasında olumlu havanın oluşturulması gerektiğini söyledi.

Kentler arasında ortak hareket edilmesi ve güç birliği için uygun ortamın bulunduğunu belirten Burakgazi, birlikteliği çok olumlu karşıladıklarını bildirdi. Burakgazi, “Adana ve Mersin arasında birlikteliği mutlaka gerçekleştirmeliyiz. Bölgeye büyük katkısı olacağına inanıyorum.” diye konuştu.