Ak Parti Adayı Nabi Avcı: Hocalar Savaşmaz, Konuşur

AK Parti Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Nabi Avcı, CHP‘li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen‘i ziyaretinde, anlayış ve hoşgörü mesajı verdi.

AK Parti Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Nabi Avcı, CHP‘li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen‘i ziyaretinde, anlayış ve hoşgörü mesajı verdi.

Eskişehir‘de, CHP‘den Prof. Dr. Süheyl Batum, AK Parti‘den kendisinin birinci sıradan aday gösterilmesi üzerine, bazı haberlerde Eskişehir‘de ‘hocaların savaşı‘ gibi bir ifade gördüğünü vurgulayan Avcı, "Hocalar savaşmaz, hocalar konuşur. Konuşa konuşa anlaşır, hocalar sorun çözmek için vardır. Siyasette bunun en etkin mecralarından birisidir." dedi.

AK Parti Eskişehir milletvekili adayları Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can, Cemal Çavdarlı, Ethem Kalın, Ayten Kızılsu ile İl Başkanı Süleyman Reyhan, Vali Mehmet Kılıçlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen‘i ziyaret etti.

Heyet, önce Vali Kılıçlar‘ı makamında ziyaret etti. Kılıçlar, seçim sürecinin huzur içinde geçmesi için çalıştıklarını belirterek, ‘‘Görevimiz; vatandaşın oyunu, hiçbir etki ve baskı altında kalmadan vermesini sağlamak. 2009 yılında yerel seçimlerde siyasi parti il başkanlarıyla toplanıp, bazı ilke kararları almıştık. Seçimin güvenli ve huzurlu geçmesine katkısı olmuştu. Aynı toplantıyı bu yıl da yapmayı düşünüyoruz.‘‘ diye konuştu.

AK Parti adayları, daha sonra CHP‘li Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen‘i ziyaret etti. Büyükerşen, ziyarette, AK Partinin birinci sıra adayı Nabi Avcı‘yı övgüler yağdırdı. Büyükerşen, akademide ve üniversiteden öğretim üyeliğinden arkadaş oldukları Avcı‘nın yetiştirdiği öğrencilerin, önemli görevler yaptığını kaydetti.



Büyükerşen, "Avcı, demokrasinin yanlış tarifinden kaynaklanan birtakım Ali Cengiz oyunlarından uzaktır. Ayrı partilerden olmamıza rağmen Avcı ile beraber Eskişehir için mantığın ve faydanın nerede olduğuna, birbirimize ters düşmeden karar vereceğiz. Bu konuda geçmişte acı gerçekler yaşadık. Birbirine engel değil, destek olma siyasetini güdeceğiz. Hatası olanlar da geçmişteki hatalarından ders alacaktır. Avcı‘nın Başbakanın isteğiyle aday olduğu yazıldı. Eğer öyleyse Başbakan, Eskişehir için iyi bir seçim yapmıştır." diye konuştu.

Avcı ise Büyükerşen ile aralarındaki dostluğunun, kardeşliğinin 32 yıla dayandığını belirtti. Büyükerşen ile güzel hatıralarla yılları geride bıraktıklarını kaydeden Avcı, şöyle dedi: "Önümüzdeki dönem daha da güzel olacak. Eskişehir, Türkiye için yeni bir dönemin eşiğindeyiz. Kurum, kuralları ve üslubuyla daha ileri demokrasi, daha olgun, medeni siyaset ortamının önümüzdeki dönemde gerçekleşeceğine inanıyorum. Siyaset, sorun çözme sanatıdır. Bazı haberlerde Eskişehir‘de (hocaların savaşı) gibi bir ifade gördüm. Hocalar savaşmaz, hocalar konuşur. Konuşa konuşa anlaşır, hocalar sorun çözmek için vardır. Siyasette bunun en etkin mecraların birisidir. Konuşarak, tartışarak, düşünerek doğrusunu buluruz."