Mobilya Sektörünün Ege Zirvesi Modeko 6 Nisan‘da Açılıyor

Türk Mobilya sektörünün son trendlerinin yer alacağı 22.

Türk Mobilya sektörünün son trendlerinin yer alacağı 22. İzmir Mobilya Fuarı (MODEKO 2011), 6 Nisan 2011’de açılacak. İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda beş gün sürecek organizasyona, sektörün önde gelen 184 kurumsal firması katılacak. İzmir Mobilyacılar Odası‘nın da desteklediği, Türkiye’nin en kapsamlı mobilya fuarının dünyanın dört bir yanından profesyonelleri ağırlayacağını belirten Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, katılımcı ve ziyaretçilerin önemli fırsatlar yakalayacağını söyledi. Eyigele, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Yaşar Baş’la birlikte basın toplantısı düzenledi.

Türk mobilya sektöründeki 500 bin çalışanıyla 60 bin firmanın, dünyanın dört bir yanındaki yerli ve yabancı firmalara karşı rekabet ettiğine dikkat çeken Genel Müdür Eyigele, 173 ülkeye 1,4 milyar dolarlık ihracat yapan, iç pazarla birlikte 9,4 milyar dolarlık iş hacmi sağlayan yerli üreticinin vitrininin mobilya fuarı olduğunu vurguladı. Fuar alanındaki dört holün tamamındaki 25 bin metrekarelik kapalı bölümün 184 katılımcı firma tarafından kullanılacağını belirten Nuray Eyigele, “MODEKO 2011, mobilyaya dair tüm gelişmelerin, yeniliklerin ve fırsatların takip edileceği bir platform olacak. Değişmeyen hedefimiz yeni işbirlikleri, yeni bayilikler verilmesi ve ticaret hacminin büyümesi. Bu amaçla fuarda bazı yenilikler yaptık. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı tanıtımlarımızı arttırdık. Yurtdışındaki temsilciliklerimiz, yabancı alım heyetleri oluşumunu arttırdı. Farklı kurumların işbirliğiyle etkinlikler ve yarışmalar düzenliyoruz. Tüm çalışmalarımızı gözönünde bulundurduğumuzda, MODEKO 2011’e yurtdışı ve yurtiçinden çok sayıda profesyonel ziyaretçi bekliyoruz.” dedi.

Sektördeki yeniyi keşfetmek isteyen çok sayıda profesyonel, uluslararası temsilciler, ihracatçılar, ithalatçılar, toptancılar, distribütörler, mağaza ve zincir mağaza temsilcileri, iç mimarlar, dekoratörler, dekorasyon firmaları ve endüstriyel tasarımcılar salon takımları, yatak odası, genç odası, çocuk odası, mutfak, modüler mobilya, bahçe mobilyası, ev dekorasyonu ve aksesuarları, aydınlatma ekipmanlarından oluşan ürün gruplarını dokunma mesafesinde görecek. 1A ile 1B no’lu hollerde büro mobilyaları, 2 nolu holde fabrikasyon ürünler, 3 ve 4 nolu hollerde ise avangard mobilyalar sergilenecek.

Ülke genelindeki oda ve derneklerin işbirliğiyle alım heyetlerini özel ulaşım ve konaklama organizasyonuyla İzmir Uluslararası Fuar Alanı’na davet eden Efor Fuarcılık, dünyanın dört bir yanından ve özellikle hedef pazar olarak seçtiği İran, Irak, Azerbaycan, Lübnan, Kosova, Suudi Arabistan, Yunanistan, BAE, Suriye, Hindistan ve KKTC‘den alım heyetlerini yerli üreticinin ayağına getirecek.

MODEKO kapsamında, birçok etkinlik de düzenlenecek. Organizasyon için özel hazırlıklar yapan katılımcılar, "En İyi Stand Tasarımı" yarışmasında profesyonellerden oluşan jüriden yüksek puan almaya çalışacak, KOSGEB destekleri bilgilendirme seminerinde üreticiler, rekabet güçlerini arttırmanın yollarını öğrenecek. Sektörün tanınmış tasarımcılarından Adnan Serbest, Atilla Kuzu, Oya Akman, Can Yalman ve Yılmaz Zenger’in yer aldığı “Mobilyada İnovasyon” konulu sunumlarda, marka oluşturmanın yolları anlatılacak. İzmir’de üretim yapan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu’nun önderliğinde biraraya gelecek olan Türkiye’nin önde gelen mobilyacıları, fuar katılımcılarıyla sektörel değerlendirmeler yapacak. Mobilya sektörünün Ege zirvesi niteliğindeki MODEKO 2011 ilk dört gün saat 20.00, son gün olan 10 Nisan‘da 19.00‘a kadar ziyaret edilebilecek.