Kılıçdaroğlu: Aile Sigortasının Kaynağını Sormak İnsanlık Ayıbıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aile sigortasının kaynağını sorunlara Antalya’dan seslendi. Kılıçdaroğlu, "Bunu sormak bile insanlık ayıbıdır." cevabını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aile sigortasının kaynağını sorunlara Antalya’dan seslendi. Kılıçdaroğlu, "Bunu sormak bile insanlık ayıbıdır." cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Kılıçdaroğlu burada Antalya Güneş Evi ve Ekolojik Eğitim Merkezi, Büyükşehir Belediyesi Engelli Rehabilitasyon Merkezi, Boğaçay atölyeleri, Hurma Bitki Üretim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Toplu açılış töreninde barkovizyon ile Konyaaltı sahiline bağlanan Kılıçdaroğlu, turizm sezonunu da açtı. Tesislerin toplu açılışını yapmadan önce konuşan Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında özgürlük vaadinde bulundu.

"Ne kadar güzellik olursa olsun, ne kadar güzel bir yerde yaşıyor olursak olalım hava gibi teneffüs etmemiz gereken bir şey var. Ona özgürlük diyorlar. Özgürlüğün olmadığı yerde yasakların olduğu yerde, sabah evlerin basılıp insanların tutuklanıp gözaltına alındığı bir yerde, telefonlarımızla rahat konuşamadığımız bir yerde, biz size özgürlük vaat ediyoruz." diyen Kılıçdaroğlu, özgürlüğün hava gibi olduğunu, kaybolduğu zaman değerinin anlaşıldığını söyledi.

Açılış törenine gelmeden önce demokratik kitle örgütlerinin düzenlediği Ahmet Şık’a Dayanışma etkinliğine katıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, herkes adına ‘Şık’a özgürlük‘ dilediğini belirterek "Özgürlük isteyen, gözaltına alınan, tutuklanan tüm yurttaşlarım adına söylüyorum. 13 Haziran Türkiye için yeni bir kuruluş, yeni bir kurtuluş tarihi olacaktır." dedi.

Bir insanın ekonomik özgürlüğü olmadan siyasal özgürlüğünden söz edilemeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, 12 milyon 15 bin kişiye aile sigortası ile ekonomik özgürlük getireceklerini söyledi. Aile sigortası projesiyle ilgili kendilerine kaynak soranlara "Bunu sormak bile insanlık ayıbıdır." cevabını veren Kılıçdaroğlu, "Yeri gelince ‘dünyanın ilk 20 ülkesi arasındayız‘ deyip böbürleneceksin. Sonra da 12 milyon 15 bin insanı yoksul bırakacaksın, utanmıyor musun?" diye konuştu.

Gençlerin askerlik sorunu da çözüme kavuşturacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, askerliği 15 aydan önce 9, sonra da 6 aya indireceklerini kaydetti. Yazları gençlerin askerlik yapmalarını sağlayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, mazotun da çiftçi için litresinin 1,5 TL olacağını vaadetti. Ekonomik özgürlük sunarken insanları ötekileştirmeyeceklerini de kaydeden Kılıçdaroğlu, "Türkiye’de refah toplumunu, sosyal devleti yeniden inşa edeceğiz." dedi.