Kayseri’Ye Otel Konforunda Bin 300 Kişilik Kız Öğrenci Yurdu

Kayseri’ye Yüksek Öğretim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı bin 300 kişilik yatılı öğrenci yurdu yapılıyor. Yurdun temel atma törenine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir katıldı.

Kayseri’ye Yüksek Öğretim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı bin 300 kişilik yatılı öğrenci yurdu yapılıyor. Yurdun temel atma törenine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir katıldı.

    Bakan Yıldız, değişimin en önemli parçalarından birisinin eğitim olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’de her 4 kişiden birisinin okuduğunu ve bunun 18 milyon kişiye tekabül ettiğini vurguladı. 18 milyona eğitim hizmeti vermenin kolay bir iş olmadığının altını çizen Bakan Yıldız, “2002 yılında göreve geldiğimizde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi iki bakanlığın gerisindeydi. Şu anda en büyük sermaye ve yatırımımız olan eğitimi bütçemiz 7,5 milyar TL’den 34 milyar TL’ye yükseldi. Türkiye’nin her alanda büyüdüğü dönemde eğitime ayrılan bütçe de geride kalmadı. Biz Kayseri’de en önemli yatırımın insan kaynaklarına ve çocuklarımıza yapılan yatırım olduğunu biliriz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ayırdığı paydan daha fazlasını Kayserili hayırseverler yapmıştır. Kayseri’de sadece 8 yıl içinde 1 milyon 225 bin öğrencimize 17,5 milyon TL’lik bedava kitap dağıtmışız. Derslik sayımızı 12 bin 829’a çıkarmışız. Türkiye’deki büyümenin gerisinde kalmamışız. Üniversiteler arasındaki başarımız 2. sıraya kadar yükseldi. Eğitime yapılan yatırımı geri alabiliyoruz. Kayseri’ye 9 yılda üniversiteler bünyesinde 15 fakülte, 5 yüksek okul, 5 teknopark, 6 adet enstitü kazandırılmış durumda. Bizim gençlere verdiğimiz önem yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Özellikle somut adımlar atılması ve yatılı öğretimde yatak kapasitelerinin arttırılması, yeni pansiyon binalarının hizmete girmesi, burs miktarı ve burs alan öğrencilerin sayısının arttırılması, vakıf üniversiteleriyle birlikte 158 tane üniversitenin kurulması gibi birçok hizmet yapıldı. Bütün bunlar siyasi istikrarın ve milletin gösterdiği tevazudan kaynaklanmaktadır.” dedi.

    Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir de en önemli ve en hayırlı hizmetin eğitime yapılan yatırım olduğunu ifade etti. Bakan Demir, “Hangi alana yatırımı biraz geciktirirseniz daha sonra yapma imkanınız olur. Yapmadığınız yatırım yapıldığında kullanılmaya başlanır. Eğitim alanında yapılması gereken yatırım yapılmadığında başka hangi alanda yaparsanız yapın o eksik bıraktığınız alanı telafi etme imkanına sahip değilsiniz. Eğitim çağı geçtiğinde tekrar insanı eğitim çağına döndürme şansı yok. Özellikle Türkiye’de son 10 yılda geçmiş yıllarda ihmal ettiği yatırımları da telafi ederek cumhuriyet tarihinde yapılan işlere eş değer işler yapıldı.” diye konuştu.

    Bakan Demir, bin kişilik olarak ihalesi yapılan öğrenci yurduna eklemeler yapılarak bin 300 kişilik kapasiteye çıkartılacağını da aktardı.

    Konuşmaların ardından Bakan Yıldız ve Bakan Demir, öğrencilerle birlikte yurdun temelini attı. 2012 eğitim öğretim dönemine yetiştirilecek olan yurt 25 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek. 4 yıldızlı otel konforunu aratmayacak olan yurtta bir, iki ve üçer kişilik olmak üzere 476 oda bulunacak. Yurt kampüsü içerisinde spor salonlarından kuaförüne kadar her türlü sosyal alan yer alacak.