Kazakistan‘da, "Türk Halklarının Dostluğu Ve Birliği" Adlı Program Düzenlendi

Kazakistan’ın kültür başkenti Almatı’da “Türk Halklarının Dostluğu ve Birliği” adlı şiir ve şarkı programı düzenlendi.

Kazakistan’ın kültür başkenti Almatı’da “Türk Halklarının Dostluğu ve Birliği” adlı şiir ve şarkı programı düzenlendi.

    Türkiye‘nin Astana Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ve Türkçe Eğitim-Öğretim Merkezi (TÖMER) tarafından Almatı’daki 176. Mektep‘te yapılan programa Almatı Avezov Bölgesi Eğitim Müdür Yardımcısı Gülsara Ermuhanova, TÖMER Müdürü Muammer İğdeş, 176. Mektep Müdürü Kuat Orazbekoğlu, 139. Mektep Müdür yardımcısı Şolpan Amankuova, TÖMER Müdür Yardımcısı Muhammet Türkyılmaz, Almatı Avezov bölgesindeki okul yöneticileri, Kazak ve Türk medyasından gazeteciler ve çeşitli okullardan öğretmen ve öğrenciler katıldı.

    Açılış konuşmasını yapan 176. Mektep Müdürü Kuat Orazbekoğlu iki kardeş ülke arasındaki dostluğa dikkat çekerek, böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Programda konuşan TÖMER Müdürü Muammer İğdeş; tarihi bir, yüreği bir olan iki milleti bu tür etkinliklerin birbirine daha da yakınlaştırdığını, genç nesiller arasında sevgi ve barış köprüleri oluşturduğunu belirterek, Abay Kunanbayev ve Yunus Emre’den sevgi üzerine okuduğu dörtlüklerle iki ülke arasındaki dostluğa vurgu yaptı.

    139. Mektep’te Türkçe sınıflarında öğrenim gören 5, 6, 8 ve 9. sınıf öğrencileri, Şahlan ilköğretim okulu öğrencileri ve 176. Mektep öğrencilerinin birlikte gerçekleştirdikleri programda okunan şarkı ve şiirler davetlilerden büyük alkış aldı.

    Birbirinden güzel Kazakça ve Türkçe şarkıların ve şiirlerin okunduğu programda “Ispanaklı Yumurta” skeci izleyicilerden tam not aldı. 176. mektep öğrencilerinden Kuralay Sabiyeva’nın okuduğu “Sol Yanım Acıyor Anne” şiirinin salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden olduğu programın sürprizi ise yine 176. Mektep öğrencilerinden Jenisgül Mahanbetova’nın söylediği “Şıkıdım” şarkısına Türkçe öğretmeni Mehmet Özbal’ın düet yapması oldu.

    İki ülke arasındaki ortak kültüre, dostluğa, birliğe dikkati çekmek amacıyla düzenlen program katılımcılara çeşitli hediyelerin verilmesi ile son buldu.