Akpm Konuşmasından Etkilendi, Başbakan‘a Altın Kemerini Hediye Edecek

Antalyalı güreş ağası, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM)’nde yaptığı tarihi konuşmadan etkilendiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a altın kemerini hediye etmek istiyor.

Antalyalı güreş ağası, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM)’nde yaptığı tarihi konuşmadan etkilendiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a altın kemerini hediye etmek istiyor.

Kepez Belediyesi tarafından bu yıl 7.‘si düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri‘nde 125 bin TL ile yeniden güreş ağası seçilen Ramazan Buzkıran, altın kemerin sahibi oldu. Üç kez üst üste güreş ağası olduğu için altın kemerin sürekli sahibi olan Buzkıran, Başbakan‘a Erdoğan‘a jest yapmaya hazırlanıyor. Büyük uğraşlarla aldığı altın kemeri Türkiye’yi dünyada gururla tanıttığı ve savunduğu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmek istediğini beliren Buzkıran, "Kabul ederse bu kemeri Sayın Başbakanımıza hediye etmek istiyorum.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk halkını "Esaretle değil cesaretle yönetiyor." diyen güreş ağası Ramazan Buzkıran, “Başbakanımız gerek yurt içinde gerek yurt dışında Türk milletinin duruşunu kalitesini tüm dünyada artırdı. Türkiye Cumhuriyeti’ni tanımayan bir devlet tanımayan bir millet kalmadı. Her yerde Türk milleti otorite sahibi sayılır sevilir bir konuma geldi.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin tüm dünyada gündemi takip eden bir ülke değil gündemi belirleyen bir ülke olduğunu belirten Buzkıran, Başbakan’ın Türkiye’nin adını dünyaya bu kadar duyurmasından dolayı kazandığı altın kemeri hediye etmeyi planlıyor.

Buzkıran, 3. kez güreş ağası olmasını ise şöyle değerlendirdi: “Ata sporumuzu yaşatmak için elimizden gelen gayreti çaba gösteriyoruz. Bundan sonrada ata sporuna destek vermeyi her zaman istiyor ve destekliyorum. Bana güreş ağası desinler diye değil bu sporu sevdiğimden dolayı canı gönülden destekliyorum.”

Kırkpınar başpehlivanın büyük çoğunluğu katıldığı Varsak Er Meydanı‘na Antalyalıların ilgisinin fazla olması dikkat çekti. Geçen yıl 1994 ve 1998 yıllarının Kırkpınar başpehlivanı olan merhum Cengiz Elbeye‘nin adının verildiği güreşler, bu yıl 1988 yılında Kırkpınar‘da altın kemer taktıktan bir sen sonra vefat eden merhum Recep Gürbüz adına yapıldı.