Turgut Özal Sevgisi, Binlerce Kişiyi Kocatepe’De Buluşturdu

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 18. yıl dönümünde, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından Kocatepe Camii’nde mevlid-i şerif okutuldu. Turgut Özal sevgisi, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen binlerce kişiyi Kocatepe Camii’nde buluşturdu.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 18. yıl dönümünde, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından Kocatepe Camii’nde mevlid-i şerif okutuldu. Turgut Özal sevgisi, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen binlerce kişiyi Kocatepe Camii’nde buluşturdu.



Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 18. yıl dönümü dolayısı ile Kocatepe Camii’nde mevlid okutuldu. Mevlide, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, eski bakanlardan Abdülkadir Aksu, Mehmet Keçeciler, Saffet Arıkan Bedük, Oltan Sungurlu ile Türkiye’nin çeşitli illerinden vatandaşlar katıldı.

"ÜNİVERSİTEYİ TÜRKİYE’DE OKUYAN YABANCI ÖERENCİLER DE UNUTMADI"

Kocatepe Camii’ne gelenler arasında, üniversiteyi Türkiye’de okuyan çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci de vardı. Bu öğrencilerden biri olan Türkmenistanlı Agacan Geldiyev, Turgut Özal’ın, ülkesindeki Türk okullarının açılmasında büyük katkısı olduğunu söyledi. Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü‘nde okuyan Geldiyev, Türkkmenistan’da Turgut Özal’ın ismini taşıyan okulların bulunduğunu, bazı caddelere isminin verildiğini aktardı. Kırgızistan’dan gelen Mirar Galdosboyuv isimli başka bir öğrenci ise Özal’ın, ülkesindeki Türk kolejlerinin açılmasına yaptığı yardımlardan ötürü vefa borcu olarak mevlide katıldığını aktardı.



Turgut Özal Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi İsmail Okkale ise Turgut Özal’ın ülkenin en büyük değerlerinden biri olduğunu belirtti. Ankara’da esnaflık yaptığını kaydeden Okkale, “Özal, olmaz denilen şeyleri gerçekleştirdi. O günlerde cebinizde 1 dolar yakalasalar, hesabını soruyorlardı. Bugün, Türk esnafı dünyanın bir çok ülkesinde var.” dedi. Okkale, Türkiye ekonomisinin geldiği noktada Özal’ın büyük katkısı olduğunu vurguladı.

"MİLLETE HİZMET EDENLER HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAK"

Mevlide katılanlardan iş adamı Yunus Uyanık da “8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a olan sevgi saygı, onun fikirlerinin arkasında durma, düşüncesi, yıllara meydan okuyarak ve artarak devam ediyor. Buradaki kalabalık da millete hizmet edenlerin hiçbir zaman unutulmayacağının göstergesidir.” diye konuştu.

Mevlide katılmak için Van’dan gelen Emrah Kartal isimli başka bir vatandaş ise “Özal ismi benim için değişim ve Türkiye’nin önünün açılması anlamına geliyor.” diye ifade etti.

Turgut Özal Düşünce Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel de Turgut Özal’ın, ölümünün üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen halen unutulmadığını vurgulayarak, “İnsanlar gönüllerindeki sevgiyi buraya gelerek gösterdiler.” dedi. Turgut Özal’ın yaptıklarını saymaya gerek olmadığını söyleyen Demirel, “Neyi yapmadı ki diye sormak lazım.” ifadesini kullandı.

Kocatepe Camii’nde Türkiye genelinde okunan onbinlerce hatm-i şeriflerin duası da yapıldı.