Bartın Üniversitesi Kendi Enerjisini Kendi Üretecek

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın Üniversitesini hem evrensel bir üniversite haline getirebilmek hem de kurulacak olan yeni kampüsü fark oluşturacak şekilde tasarlayıp oluşturabilmek için yeni açılımlara imza atacaklarını belirtti.

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) ile Bartın Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi arasında akademik işbirliği ve hareketliliğin temellerini atmak üzere "Memorandum of Understanding" (İyi Niyet Sözleşmesi) imzalandı. Buna göre IIUM ile Bartın Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi arasında karşılıklı akademisyen ve öğrenci değişimi, ortak araştırma projeleri, akademik kalitenin yükseltilmesi gibi çalışmalar yapılacak. Anlaşma metinleri, T.C. Malezya Büyükelçisi Serap Ataay nezaretinde Başkent Kuala Lumpur‘da yapılan bir merasimle, Bartın Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Ramazan Kaplan ve Yalova Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. M. Niyazi Eruslu tarafından imzalandı. Yeni kurulacak olan kampüsün bu yeni konsept ile inşa edileceğini söyleyen Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Öncelikle yeni kampüsümüzün hem mimari açıdan hem de çevre düzenlemesi ve peyzaj açısından Türkiye‘mizin en iyi kampüsü olmasını arzu ediyor ve planlıyoruz. Bunu planlayabilecek bilgi ve kabiliyet birikimine mevcuduz. Aynı zamanda yeni kampüsümüz enerji alanında kendi enerjisini kendisi üreten bir kampüs olarak tasarlanacaktır" dedi.

Burada ağırlıklı olarak yenilenebilir enerji kaynaklarından bahsettiklerini söyleyen Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, yeni kampüsün çevreyi kirletmeyen, kendi atığını kendisi işleyip yeniden değerlendiren bir yapıda kurulacağını belirtti. Bartın Üniversitesi kampüsü Türkiye‘de bir ilk olacaktır. İlk "Yeşil Kampüs" Bartın Üniversitesi‘ne ait olacak ve böylelikle üniversitenin vizyonu geleceğin vizyonunu yansıtacaktır. Prof. Kaplan, "Hem mimari açıdan, hem uluslararasılık açısından, hem kendi kendine yeterlilik açısından hem de peyzaj açısından en iyi örneği ortaya koymak için gerekli bilgileri alıyor ve işbirlikleri için alt yapı oluşturuyoruz. Avrupa Birliğinin bu tür Yeşil Kampüs dönüşümlerine ve kurulumlarına çok büyük maddi destekler verdiğini biliyoruz. Bu desteklere de talibiz. Bartın‘ımızda fark oluşturacak bir üniversite kurmak için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA