Ak Parti‘li Vekilden Rüşvet İddialarına Cevap

AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, CHP‘li milletvekilleri Süheyl Batum ve Atilla Kart‘ın kendisi ve Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar hakkındaki rüşvet iddialarına Aybastı Belediyesi önünde yüzlerce vatandaş önünde belgeyle ve parayı dağıttığını savunduğu köylülerle cevap verdi.

Ak Parti‘li Vekilden Rüşvet İddialarına Cevap
Söz konusu rüşvet iddiasıyla ilgili Başkan İzzet Gündoğar, parayı veren İnta İnşaat yetkilisi Hakan Alpa, parayı teslim ettiğini söylediği Sayatürk Muhtarı Kadir Oyalı ve yer parası aldığı belirtilen köylülerin bulunduğu belediye önünde konuşan Milletvekili Ayhan Yılmaz, "Görüntülerde bahsedilen para 10‘luk banknotlardır ve tamamı 30 bin TL‘dir. Müteahhit, köylünün mağdur olmaması için cebinden 30 bin TL para vermiştir. Benim o gün Perşembe Yaylası‘nda işim olduğu için 30 bin TL‘yi belediye başkanımıza

vermesini rica ettim. Bir müddet sonra ben de belediyeye gittim. Para 10‘luk banknotlar olduğu için biraz fazla görünüyordu. 1-2 tane çıkardıktan sonra tekrar poşetin içerisine parayı koyduk ve belediye başkanımızın şoförüne parayı yerine teslim etmesi için verdik. Söz konusu görüntü bu şekilde" dedi.

Yılmaz, söz konusu parayı köylülere teslim ederken karşılıklı yaptığını ileri sürdüğü imzalı tutanağı da Aybastı halkına okudu.

"CHP‘Lİ VEKİLLERİN DERDİ BEN DEĞİL, AK PARTİ‘Yİ LEKELEMEK"

Söz konusu rüşvet iddiasının yer aldığı görüntülerin seçime yakın bir zamanda CHP‘li milletvekilleri tarafından medyaya verilmesini de değerlendiren Yılmaz, CHP‘li vekillere seslenerek, "Sizin derdiniz Ayhan Yılmaz değil biliyorum. Sizin derdiniz AK Parti‘ye leke sürmektir. Ama bunu başaramayacaksınız. Siz kasetlerle geldiniz, kasetlerle yoğruldunuz, kasetlerle meydana çıktınız. Zannediyorsunuz ki herkes sizin gibi. Ben belediye başkanımın yanında, güvenlik kamerası olan bir yerde, belediye başkanının

şoförünün gözünün önünde rüşvet alacak kadar ahmak mıyım" diye konuştu.

Milletvekili Ayhan Yılmaz, köylülerin kendisini savunduğu sırada kısa bir süre gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaynak: İHA