Vali Güvenç, Manisa-Turgutlu Kavşağındaki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Turgutlu-İzmir ile Manisa ilini birbirine bağlayan, Manisa-Turgutlu kavşağı çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Manisa-Turgutlu arasında bulunan kavşak çalışmalarına Vali Celalettin Güvenç’in yanısıra Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Genel Sekreteri Selami Katran, Karayolları Bölge Müdür Vekili Kurban Ali Aslan ve Manisa Karayolları 23. Bölge Şefi Mustafa Kartal katıldı.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra açıklama yapan Vali Celalettin Güvenç, “Manisa ve çevre yoluyla ilgili iki yıldır çalışmalarımız sürüyor. Merkezden büyük bir bölümünü çevre yolunu tamamladık. Turgutlu’dan Manisa’ya kadar duble yol çalışmalarımız bitmiş durumda. Bir tek üzerinde bulunduğumuz kavşak sorun olmaya devam ediyordu. Kış, kamulaştırma ve benzeri sorunlardan dolayı bu yolun ikinci etap çalışmalarını başlatamamıştık. Büyük sorun yaşadığımız kavşağın yapımını gerçekleştirmemiştik. En son bir akşam üzeri meydana gelen kazada 3 vatandaşımızı kaybettiğimiz için çok üzgünüm. Bundan sonra başka canlar yanmasın diye, Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün ekipleriyle hemen emanet usulüyle çalışmaları başlattık. Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın büyük çabaları sonucu hukuki sorunları aşmış durumdayız. En yakın zamanda tamamlayarak trafiğe açarak hizmete sunacağız.” dedi.

Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekiler daha sonra, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Çobanisa Belediyesi‘nin düzenlemiş olduğu yemeğe katıldı.

Kaynak: İHA