Denizli Tekstilden Sonra Turizm Ve Spa Merkezi Oluyor

Denizli Valisi Yavuz Erkmen Pamukkale K‘avşağından Karahayıt ve Akköy’e kadar olan yolu iyileştirileceğini termal suyun da Akköy, Gölemezli ve Pamukkale’ye götürülmesiyle bölgenin turizm anlamında daha aktif hale geleceğini söyledi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen Pamukkale K‘avşağından Karahayıt ve Akköy’e kadar olan yolu iyileştirileceğini termal suyun da Akköy, Gölemezli ve Pamukkale’ye götürülmesiyle bölgenin turizm anlamında daha aktif hale geleceğini söyledi.

    15–22 Nisan Turizm Haftası törenlerle kutlanıyor. Denizli’de bu yılki Turizm Haftası kutlama töreni Akköy ilçesinde yapıldı. Kutlama törenine Vali Erkmen, Denizli Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, Akköy Kaymakamı Sabri Uzun, Akköy Belediye Başkanı Abdullah Kılbıyık, Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Sabahattin Naz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile turizm sektörü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi halk oyunları ekibinin gösterileriyle başlayan kutlama töreninde bir konuşan Başkan Vekili Günalp Denizli’nin 12 antik şehrin üzerine kurulan bir şehir olduğunu ifade etti.

    Günalp, “İki bin yıl önce de hem tekstille hem de sağlık turizmi ile uğraşan bir şehir. Denizli ülkemize gelen turist sayısından daha fazla pay almalı. Belediye olarak Laodikya antik kentini daha çabuk ayağa kaldırmak için devraldık. Orayı ayağa kaldırarak ilimize gelen turistleri daha fazla burada tutmak istiyoruz. Bütün amacımızı Denizli’yi bir turizm ve SPA merkezi yapmak.” dedi.

    Vali Erkmen de Denizli’de turizmin her çeşidinin olduğunu vurguladı. Erkmen, “Önceki yıla oranla yüzde 13’lük bir artışla ilimizi 2 milyon 167 bin kişi ziyaret etti. Ama ilimizin turizm potansiyeli daha da fazla. İlimizin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek için hepimize görev düşüyor. 2011 yılı bölge turizmi açısından bir dönüm noktası olacak. Pamukkale kavşağından Karahayıt ve Akköy’e kadar olan yolu iyileştireceğiz. Bölgede altyapı iyileştirme çalışmaları yapacağız. Termal suyun Akköy, Gölemezli ve Pamukkale’ye götürülmesiyle bu bölge turizm anlamında daha aktif bir hale gelecek. Yeni oteller yapılacak. Vatandaşlarımızın da gelen turistlere yardımcı olması gerekiyor. Bu bizim turizmden aldığımız payı artıracaktır. Önümüzdeki süreç Denizli için güzel bir süreç olacaktır. İlimize gelen turist sayısını iki katına çıkarmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

    Akköy’de var olan Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin yanı sıra bölgede bir de Turizm Meslek Yüksek Okulu açma konusunda Pamukkale Üniversitesi ile ortak bir çalışma yürüttüklerini sözlerine ekleyen Vali Erkmen, Yüksekokulun da hayata geçmesiyle Akköy ilçesinin bir turizm eğitimi merkezi haline geleceğini söyledi.

    Konuşmaların ardından Denizli’de son üç yılda turizm alanında yatırım yapan yatırımcılar ile turizm sektöründe en fazla istihdam sağlayanlara Vali Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

    Plaket töreninin ardından Vali Erkmen ve protokol üyeleri Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin gösterilerini izledi.

    Denizli’de turizm sektöründe en fazla istihdam sağlayan ve plaket alanlar şöyle: "Colossae Termal Otel sahibi Abdurrahman Karamanlıoğlu, Richmond SPA otel, Mustafa Aksoy, Lycus River Termal Otul, Zekeriya Yedilioğlu, PAM Termal Otel, Yaşar Günaydın."

Son üç yılda turizm alanında yatırım yapan ve plaket alan yatırımcılar ise şunlar: "Colossae Termal Otel sahibi Abdurrahman Karamanlıoğlu, Karahayıt Doğa Oteli, Dr.Malik Dülgeroğlu, Pamukkale Gül Otel, Nihat Aracı, Nort Point Otel, Süleyman Eldemir, Umut Termal Otel, Ahmet Başoğlan, Tripolis Otel, Mehmet Ali Söğüt, Şiir Otel, Esat Bozbıyık, Grand Denizli Otel, Azim Uyar, White Heaven Otel, Gökhan Bozkurt."