Karayollarında Durum Ankara (A.A) -

Mekece-Bozüyük yolunun 61-63. kilometreleri arasındaki köprü bakım çalışmaları nedeniyle 31 Mayıs‘a kadar yol trafiğe kapatılarak ulaşım bölünmüş yolun diğer kesiminden iki yönlü olarak sağlanacak.

Koyulhisar-Suşehri yolunun 25-27. kilometreleri arasında meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım tek şeritten iki yönlü olarak verilecek.

Ankara Çevre Otoyolu ayrımı-Kırıkkale-Samsun yolunun 20. kilometresinde bulunan Elmadağ DDY Üstgeçit Köprüsü‘ndeki onarım çalışmaları nedeniyle Samsun-Ankara istikameti trafiğe kapatıldığından ulaşım kavşak kolundan devam edecek.

Finike-Elmalı yolunun 48-50. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

İyidere-İkizdere-İspir yolunun 22-44. kilometreleri arasındaki Ovit Dağı mevkisinde kar, tipi ve çığ tehlikesi nedeniyle can ve mal güvenliği amacıyla her gün yol 17.00-07.00 saatleri arasında kapalı olup, ulaşım 07.00-17.00 saatleri arasında kontrollü olarak sağlanacak.

Hopa-Sarp yolunun Liman köyü mevkisindeki Hopa Tüneli çıkışında yaya üstgeçidi montaj çalışmaları nedeniyle 14 Nisan Perşembe gününe kadar ulaşım tek şeritten kontrollü olarak verilecek.

Mekece-Bilecik-Bozüyük yolunun 71-73. kilometreleri arasındaki köprü genleşme derzi bakım çalışmaları nedeniyle 19 Mayıs‘a kadar ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanacak.

Anadolu Otoyolunun Çamlıdere Kavşağı ile Dörtdivan Kavşağı kesimi arası muhtelif kilometrelerde yol aydınlatma ve bilgilendirme çalışmaları nedeniyle 30 Haziran 2011 tarihine kadar Ankara-İstanbul ve İstanbul-Ankara istikametlerinde birer şerit taşıt trafiğine kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak devam edecek.

Merzifon-Çorum yolunun 0-4. kilometreleri arasındaki (Merzifon şehir geçişi dahil) yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım Merzifon-Çorum istikametinde iki yönlü olarak verilecek.

Ankara Çevre Otoyolunun Cebeci Kavşağı ile Gölbaşı Kavşağı 3-8. kilometreleri arasındaki üstyapı çalışmaları nedeniyle 31 Mayıs 2011 tarihine kadar Cebeci-Gölbaşı istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten kontrollü olarak sağlanacak.

Mekece-Bozüyük yolunun 70-72. kilometreleri arasındaki şev destekleme çalışmaları nedeniyle 15 Nisan Cuma gününe kadar sağ taşıma yolu daraltılacağından dolayı sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Ankara Çevre Otoyolunun Gölbaşı Kavşağı ile İncek Kavşağı arasındaki üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle 20 Nisan‘a kadar Gölbaşı-İncek istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü olarak devam edecek.

Ankara-İstanbul Otoyolunun Bolu Doğu Kavşağı ile Yeniçağa Kavşağı arasındaki üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle 30 Nisan‘a kadar Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanacak.

Anadolu Otoyolunun Ankara-Gerede kesimi 41-43. kilometreleri arasındaki Aşağıada Viyadüğü‘nde köprü bakım onarım çalışmaları nedeniyle 15 Mayıs‘a kadar Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım İstanbul-Ankara istikametinden iki yönlü olarak verilecek.

Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 33-87. kilometreleri arasında muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08.00-19.00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılacak.

Zonguldak-Ereğli yolunun 54-56. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 15.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapalı olacak.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 0-9. kilometreleri (Bafa Gölü mevkisi) ile 30-39. kilometreleri (Milas Devlet Hastanesi mevkisi) arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, çarşamba, perşembe ve cumartesi günleri 13.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapalı tutulacak.

Marmaris-Gökova yolunun 5-6. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba ve cumartesi günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapalı olacak.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 57-61. kilometreleri arasındaki (Bafa Gölü mevkisi) sürdürülen patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, çarşamba ve perşembe günleri 13.00-17.00 saatleri arasında yol aralıklarla trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.

Menemen-Manisa yolunun 0-15. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle her gün 14.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapalı tutulacak.

Milas-Yatağan yolunun 4-19. kilometreleri arasındaki (Kozağaç, Boğayokuşu ve Karaltı mevkileri) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve perşembe günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol kısa süreli aralıklarla trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü olarak devam edecek.

Kaynak: AA