Bu Benim Eserim Proje Yarışması Başladı

Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Yarışması 6. bölge sergisi Adana Anadolu Lisesi spor salonunda açıldı. Sergi yarın sona erecek.

Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Yarışması 6. bölge sergisi Adana Anadolu Lisesi spor salonunda açıldı. Sergi yarın sona erecek.

Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Mersin, Karaman, Osmaniye ve Kilis’ten gelen toplam 86 projenin yer aldığı serginin iki gün süreceği bildirildi.

Açılış törenine Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Milli Eğitim Müdür vekili Muharrem Gelen, Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr Tuncay Yılmaz, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, törende yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu organizasyonu yarışmadan çok eğitimin olmazsa olmazlarından olarak düşünüyorum. Bu yarışmaların bugüne kadar eksiğimiz olan özgüveni aşılama hususundaki sıkıntımızı giderdiğini düşünüyorum. Bu yarışmaların gençlerimiz araştırma yeteneklerini geliştirdiğini düşünüyorum. Bu nedenle öğretmen arkadaşlarımızın öğrencilerini daha fazla bu yarışmaya özendirmelidir.” dedi.

Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen ise “Günümüzde bilim ve teknoloji o kadar gelişmiştir ki artık, amaçsız eğitim, araştırmayan, sorgulamayan, yorumlamayan, ezberci bir eğitim bizleri hedefimize ulaştıramaz. Hedef ise bellidir. Çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak hatta üstüne çıkmak. Önümüzde böyle bir hedef dururken ve dünya, bilim ve teknoloji alanında hızla ve hiç durmaksızın gelişip değişmekte iken ülkemiz bu değişim sürecinin dışında kalmayacaktır, kalamaz.” diye konuştu.

Gelen konuşmasına şöyle devam etti. “Geleceğimize ışık tutacak bilim adamları işte bu yarışmalarda ortaya çıkacaktır. Hazırlanan ve sergilenecek olan projeler Türkiye’nin geleceğini yansıtması bakımından oldukça önemlidir. Hazırlanan projeleri gördükçe bu vatanın genç beyinlere emanet edilmesinin nedenleri bir kez daha ortaya çıkıyor. Bütün bu duygu ve düşüncelerle yapılacak Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Yarışması bölge sergisinin ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlı olmasını diler, çalışmalarda emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ederim.”

Törene katılan protokol üyeleri açılışın ardından stantları gezerek projelerle ilgili bilgi aldı.