Tehlikeye Rağmen Ekmek Parası İçin Dere Yatağına Giriyorlar

Osmaniye’de yağan yağmur her zaman sakin görünümü ile dikkat çeken Karaçay dere yatağını korkulur hale getiriyor.

Osmaniye’de yağan yağmur her zaman sakin görünümü ile dikkat çeken Karaçay dere yatağını korkulur hale getiriyor.

İnsanlar polis ekiplerinin uyarılarına rağmen Karaçay dere yatağındaki tehlikeye aldırmadan sulara kapılan odun parçalarını kapabilmek için mücadele ediyor.

Geçim ve yakacak sıkıntısı içerisinde olan bazı vatandaşlar birkaç kez ölüm olaylarının gerçekleşmiş olmasına rağmen adeta bildiklerinden geri kalmıyor.

Osmaniye’de son olarak yağan aşırı yağmur Karaçay dere yatağını korkulacak bir görüntüye büründürürken dere yatağında bu kez yaşlı bir adam dikkat çekti.

Elinde çekiç ve demir kesme aleti ile yağmurun ortaya çıkardığı bir beton yığınındaki demirleri çıkarmaya çalışan Mehmet Karataş (65) evde 4 kişinin kendisinden ekmek parası beklediğini söyledi.

Herhangi bir yerden gelirinin olmadığını belirten ve geçimini de seyyar satıcılık yaparak sağlamaya çalıştığını belirten Karataş, “Burada bir parça ekmek parası için uğraşıyorum. Evde ikisi okuyan üç çocuğum var. 20 sene önce eşimi kaybedince ikinci evliliğimi yapmak zorunda kaldım. Normalde seyyar satıcılık yapıyorum. İki günden bu yana da Karaçay dere yatağına gelerek bu betondan demir çıkartıyorum. Bir aylık veya herhangi bir yerden gelirim de yok. Ben çalışırsam var, yoksa açız. Dere yatağındaki tehlikenin farkındayım ama bunu yapmaya ve evime ekmek parası götürmeye de mecburum. 150 TL kadar yardım ediliyordu. Şimdi o da kesildi. Sağlık güvencemde mevcut değil.” ifadelerini kullandı.