Plastik Kapaklar, Bedensel Engellilere Umut Oluyor

Nevşehirli ilköğretim öğrencileri, engellileri tekerlekli sandalye sahibi yapan plastik kapak toplama kampanyasına ara vermeksizin devam ediyor.

Nevşehirli ilköğretim öğrencileri, engellileri tekerlekli sandalye sahibi yapan plastik kapak toplama kampanyasına ara vermeksizin devam ediyor.

    İstanbul’daki bir firma tarafından düzenlenen 250 kilogram plastik veya pet şişe kapak biriktirme karşılığında spastik veya bedensel engelliler için tekerlekli sandalye verileceğine yönelik organizasyon kapsamında, Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından plastik kapak biriktirme kampanyası başlatılmıştı. Kampanyanın özellikle çocuklar arasında benimsetilmesi amacıyla da ilköğretim okullarında girişimlerin yoğunlaştırıldı. Kampanyaya katılan öğrenciler, ev ve çevrelerinden topladıkları, geri dönüşümü olan büyük ve küçük plastik meyve suyu, su gibi plastik ve pet şişelerin kapaklarını teslim etmeye başladı.

    Kampanyaya destek veren ilköğretim okulları arasında bulunan Yeniçeşme İlköğretim Okulu öğrencileri de 100 kilogram civarında plastik kapak toplayarak, önemli bir çalışmaya katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadı. Kampanyanın Nevşehir kent merkezindeki okullarda da halen devam ettiği ve mayıs ayı sonuna kadar toplanacak plastik kapakların İstanbul’daki ilgili firmaya gönderileceği belirtildi.

    Toplanan plastik kapaklar yardımıyla ilgili firmadan sağlanacak tekerlekli sandalyeler noter huzurunda yapılacak çekilişle, spastik veya bedensel engellilere ücretsiz olarak verilecek.