Otomobil Alışverişi Sonrasında Cinayet

Niğde‘de oto yıkamacısı olarak çalışan Ali Yusuf Akman (24), otomobilini 23 bin lira karşılığında lastik tamircisi Emrah Polat‘a (25) sattı.

Niğde‘de oto yıkamacısı olarak çalışan Ali Yusuf Akman (24), otomobilini 23 bin lira karşılığında lastik tamircisi Emrah Polat‘a (25) sattı. Emrah Polat yeni otomobiliyle Ali Yusuf Akman‘ı da yanına alarak, Koyunlu beldesine gitmek üzere yola çıktı. İki genç, yolda belirlenemeyen nedenle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine, Koyunlu ve Fertek beldeleri arasındaki ormanlık alan girişinde otomobili durduran Emrah Polat, üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancayla Ali Yusuf Akman‘ı öldürdü.

Cesedi otomobilin bagajına koyan Emrah Polat bir süre araçla gezdirdiği cesedi, Kumluca köyü Çatalkaya mevkisi Ören yolu üzerine götürdü. Cesedi, burada bir toprak birikintisine gömdüğü iddia edilen Emrah Polat daha sonra olay yerine kepçe çağırdı. Kepçe operatörüne, "Burada inşaat yapacağız" diyen Emrah Polat daha önce gömdüğü cesedin üzerine kepçeyle toprak yığdırdı. Bu arada, polis ekipleri, ailesi tarafından aynı gün kayıp başvurusu yapılan Ali Yusuf Akman‘ı aramaya başladı.

Akman‘ın son görüştüğü kişi olarak belirlenen Emrah Polat ve birlikte yaşadığı kadın gözaltına alındı. Kadının sorgusunda, Emrah Polat‘ın eve kanlı elbiselerle gelip daha sonra üzerini değiştirdiğini söylemesi üzerine, şüpheler Emrah Polat‘ın üzerine yoğunlaştı. Polat, polis tarafından yapılan sorgusunda suçunu itiraf etti. Polisi olay yerine götüren zanlı Emrah Polat cinayeti nasıl işlediğini anlattı.

Henüz 10 aylık evli olduğu öğrenilen Ali Yusuf Akman‘ın cesedi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu‘na gönderilirken, katil zanlısı Emrah Polat Adliye‘ye çıkartıldı.