"İran Kültüründe Savaşa Yer Yok"

TAHRAN (A.A) – 11.04.2011- İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, ‘‘İran İslam Cumhuriyeti‘nin kültüründe, savaş, silah ve saldırıya yer olmadığını‘‘ söyledi.

Tümgeneral Firuzabadi, İran‘ın resmi haber ajansı IRNA‘ya verdiği demeçte, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt‘in, Bahreyn‘e askeri müdahalesini eleştirdi.

Bölgedeki halk hareketlerini, ‘‘İslami uyanış‘‘ olarak niteleyen Firuzabadi, ‘‘İslami uyanış, gerici ve siyonist planlarla durdurulamaz‘‘ ifadesini kullandı.

Bahreyn‘e asker gönderilmesinin hata olduğunu kaydeden Firuzabadi, ‘‘Suudi Arabistan büyük bir hata yaptı. ABD‘nin çağrısı üzerine Bahreyn‘e müdahale etti‘‘ dedi.

Firuzabadi, Bahreyn halkının öldürülmesinin, diktatörler ve zorba güçler için sonun başlangıcı olacağını söyledi.

Bahreyn halkının 30 yıldır baskı altında yaşadığını belirten Firuzabadi, ‘‘En güzelini Tunus Cumhurbaşkanı yaptı, ilk gece çekti, gitti. Bunlar da aynısını yapmalıydılar‘‘ diye konuştu.

İran‘ın barıştan, adaletten yana olduğunu, diğer ülkelere müdahale etmediğini söyleyen Tümgeneral Firuzabadi, ‘‘İran İslam Cumhuriyeti‘nin kültüründe savaş, silah ve saldırıya yer yok. İran‘ın, bölge ülkeleriyle çatışmaya ve savaşmaya niyeti yok‘‘ dedi.

11.04.2011 13:11:15

Kaynak: AA