Emniyet Müdürü Yılmaz: Başkalarına Saygı Duyarsak Suç Oranları Düşer

Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, ‘başkalarına saygı’ kavramının bir mihenk taşı olmasıyla hakaret, yaralama ve trafik kazaları başta olmak üzere pek çok suçun azalacağını söyledi.

Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, ‘başkalarına saygı’ kavramının bir mihenk taşı olmasıyla hakaret, yaralama ve trafik kazaları başta olmak üzere pek çok suçun azalacağını söyledi.

    Halil Yılmaz, Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün resmi sitesinde yer alan ‘Güvenlik için nezaket ve zarafet’ başlıklı makalesinde, insanların birbirlerine saygılı olması durumunda toplumdaki birçok suçun azalacağını kaydetti.

    Nezaket ve zarafetin ‘başkalarına karşı saygılı ve incelikle davranma’ olarak tanımlandığını belirten Emniyet Müdürü Yılmaz, başkalarına karşı saygılı ve incelikle davranan kişilerin karşılaşacakları sorunların çözümünde pozitif davranışlar sergileyeceğini belirtti.

    Yılmaz şöyle devam etti: “Birçok güvenlik sorununda ve bunların çözümünde başkasından saygı bekleme kadar başkasına saygılı davranmanın da ne kadar önemli olduğu hep gözlemlenmektedir. Bir profesyonel olarak suç işleyen ve bundan kazanç sağlayan kişiler hariç, azımsanmayacak kadar çok kimsenin kendi davranış temeline ‘başkalarına saygı’ kavramını bir mihenk taşı olarak koyması durumunda, hakaret, yaralama ve trafik kazaları başta olmak üzere pek çok suçun azalacağı muhakkaktır. Kendi yaşamımızda bile, en azından araç kullanırken kural ihlalimize sinirlenen bir başka sürücüden el hareketi ile de olsa ‘özür’ ifade ettiğimizde onun hiddetinin yok olduğunu, aramızda yaşanabilecek sorunun daha başlamadan çözümlendiğini görmüşüzdür.”

    Birçok güvenlik sorununda ve bunların çözümünde başkasından saygı bekleme kadar başkasına saygılı davranmanın da o kadar önemli olduğunu kaydeden Bursa Emniyet Müdürü Yılmaz, ünlü komedyen Cem Yılmaz‘ın ‘eğitim şart’ esprisine dikkat çekti.     

    Eğitimin nezaket sahibi ve zarif bireyler yetiştirme temelinde olması gerektiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: “Nazik ve zarif olalım ki sorunun kaynağı olmayalım ya da sorun çıkaranlar bize bakıp onlar da kendilerini nezaket ve zarafet göstermek zorunda hissetsinler. Başta yerel yönetimler olmak üzere kamu ve özel kurum kuruluşları da kişilerdeki nezaket ve zarafet duygusunu ortaya çıkartıp geliştirecek mekânlar, faaliyetler planlamalı ve uygulamalıdır.”