Biri Eşinin, Biri De Ablasının Organlarını Aldı

Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde hizmet veren Organ Nakli Merkezi, başarılı böbrek nakli ameliyatlarıyla sadece Gaziantep değil, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki hastaların da umudu oldu. 9 yıldır diyalize giren Ali Köse (41), 11 yıllık eşi Adalet Köse’nin böbreğiyle hayata yeniden tutundu.

Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde hizmet veren Organ Nakli Merkezi, başarılı böbrek nakli ameliyatlarıyla sadece Gaziantep değil, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki hastaların da umudu oldu. 9 yıldır diyalize giren Ali Köse (41), 11 yıllık eşi Adalet Köse’nin böbreğiyle hayata yeniden tutundu.

    Ankara’dan tanıdığı Doç. Dr. Necmettin Güvence’nin Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı olduğunu duyunca hiç tereddüt etmeden nakil için geldiğini belirten Köse, hastalığı belirlendiğinde Adalet Köse’nin (35) böbreğini vermek istediğini, ancak kendisinin son ana kadar buna izin vermediğini kaydetti. Köse, gelişen durum karşısında eşinin organ nakline izin verdiğini ifade etti.

“Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nin gözbebeği” dediği hastanede 11 yıllık eşi, bir çocuğunun annesi Adalet Köse’nin böbreğiyle hayata yeniden tutunan Ali Köse, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu hastane ve organ nakil merkezi hepimiz için büyük bir nimettir. Bana böbreğini veren eşimle gurur duyuyorum. Allah eşimden ve şifa merkezi olması için bu hastaneyi yaptıran Konukoğlu ailesinden razı olsun. Organ naklinin 20. gününde evimize dönüyoruz. Hem de hiçbir ek ödeme yapmadan.

Doktorumuza, hemşiremize ve hastane personeline çok teşekkür ederiz.”

Adalet Köse ise diyalize girmenin zorluklarını ancak yaşayanların bileceğine dikkati çekerek, “Eşim kurtulsun ve hayat yeniden başlasın istedim. Hastaneye ve doktorumuza olan güvenimiz hiçbir endişeye yer bırakmadı. Şu anda çok mutluyum.” diye konuştu.

ABLADAN BÖBREK

Antakya’dan gelen 3 çocuk babası Muhsin Ünlüaşık (43), 1989 yılından bu yana böbreklerinden rahatsız olduğunu söyledi. 2007 yılında periton diyalize başlanıldığını anlatan Muhsin Ünlüaşık, 2008 yılında Ankara’da Doç. Dr. Necmettin Güvence’yle tanıştığını vurgulayarak, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Önce Ankara ardından Adana’ya nakil için kayıt yaptırdım. Doç. Dr. Güvence’nin Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne geldiğini duyunca, kaydımı buraya aldırdım. Doktorumuz babacan bir tavırla hastalığım hakkında her şeyi anlattı. Nakil için eşim böbreğini vermek istedi ancak uymadı. Bunun üzerine ailemden yardım istedim. 2 çocuk annesi ablam Vecihe Serçe (45) ile dokularımız uydu. Ablam da kabul edince ameliyata karar verildi. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde kendimizi evimizdeymiş gibi hissettik. Rahatsızlığınız ne olursa olsun doktorumuzun, hemşiremizin, bizimle ilgilenen personelin güler yüzü bize her sıkıntımızı unutturdu. Sağlığıma yeniden kavuştum. Artık diyalize girmediğim için daha rahat çalışabileceğim. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Yeniden doğmuş gibiyim. Allah herkesten razı olsun.”

Kardeşine böbreğini veren Vecihe Serçe ise “Böbreğimi kardeşime vermeyecektim de kime verecektim? Şu anda çok iyi ve mutluyum.” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

    Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr.Necmettin Güvence, böbrek nakli ameliyatlarına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Merkezimiz hizmete girdikten sonra nakillerimiz başarılı bir şekilde devam ediyor. Canlıdan canlıya ve kadavradan nakillerimizle halkımıza büyük bir hizmet verdiğimize inanıyoruz. Gaziantep’te böyle bir hizmet vererek, halkımızın bu konudaki mağduriyetine çözüm olabilmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz.”