Yalçın Milletvekili Adaylarını Yarın Açıklayacak

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa milletvekili adaylarını yarın kamuoyuna duyuracak.

Yalçın Milletvekili Adaylarını Yarın Açıklayacak
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, 15 Ocak‘ta başlayan ve 20 Mart 2011‘de düzenlenen temayül yoklamasıyla doruk yapan aday adaylığı başvuru sürecinde, oldukça şeffaf bir tutum sergilediklerini ifade etti. Bursa açısından rekor başvuru sayısına ulaşıldığına dikkati çeken AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, "Her biriyle gurur duyduğumuz 180 aday adayı arkadaşımız, demokrasi açısından çok önemli ve onurlu adımlar attılar. Bursa‘ya demokrasi şöleni yaşattılar ve her siyasetçinin çocuklarına anlatabileceği bir süreçten geçtiler. Burada belirtmemizde de fayda var. Zaten bu 180 arkadaşımız başvurularını yaparken hizmet için vardılar. 18 kişilik milletvekili aday listesinde her biri yer bulamayacağını bilerek bu yola girdiler. Bu davranış ise bizler açısından oldukça kutsal ve önemlidir. Bu yüzden milletvekili aday listesi daha açıklanmadan günler önce bize ulaşan aday adayı arkadaşlarımız, adı listede yer alsa da almasa da seçim kampanyasında görev almak istediklerini beyan ettiler. Bu durum, AK Parti‘de siyaset yapma samimiyetinin ve sorumluluğunun en önemli göstergesidir" dedi.

YARIN AÇIKLANIYOR

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, 11 Nisan 2011 Pazartesi günü parti il binasında milletvekili adaylarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Yarın açıklanacak milletvekili aday listesinde yer bulamayan aday adaylarının hiçbir şekilde siyasete ve partiye küsmelerinin söz konusu olmadığını dile getiren Yalçın, "Ben şimdiden bize böylesine gururlu bir tablo yaşatan ve parti teşkilatlarına büyük heyecan yaşatan tüm aday adayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Partimizin her kademesinde göreve talip olan veya görev alan arkadaşlarımız kişisel menfaatleri için değil, büyük Türkiye‘yi inşa etmek için çalışıyor ve çabalıyor. Dolayısıyla bu davaya inanmış arkadaşlarımızın tamamı partimizin seçim kampanyasında görev alacak. Zaten Bursa kamuoyu görecek ki seçim sahasında hep birlikte çalışıyor olacağız. Aday adayı olan arkadaşlarımız, sahada milletvekili adaylarımızla omuz omuza çalışacaklar" diye konuştu.

Milletvekili aday listesine ilişkin de bir değerlendirme yapan Yalçın, "AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından oldukça titiz bir çalışma ile ortaya çıkarılan milletvekili aday listeleri, Türkiye‘nin 2023 vizyonu dikkate alınarak hazırlandı. Listede yer alan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA