Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 166. Yıldönümü

Türk Polis Teşkilatı‘nın 166. kuruluş yıldönümü Karabük‘te çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Atatürk anıtındaki tören yağmur nedeniyle kısa sürdü.

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 166. Yıldönümü
Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Karabük Vali Vekili Abidin Ünsal, polisin 166 yıldır vatandaşın mal ve can güvenliğini başarıyla koruduğunu söyledi. Polisin gücünü halktan ve kanunlardan aldığını anlatan Ünsal, şöyle konuştu.

"Polisimiz son derece şefkatli ve görevini kanunların kendisine verdiği yetkiyle Atatürk ilkeleri doğrultusunda insan hakları alanında ortaya çıkan evrensel değerlere uygun bir biçimde yürütme bilincini her zaman taşımış ve taşımaktadır. Polisimiz toplum destekli çalışmaları ile sadece alanında değil sosyal çalışmaları ile vatandaşın yanında olmakla bir çok kurumada yardım etmektedir. Polisimiz gösterdiği olağanüstü gayretle yaptığı hizmetler sonucunda milletimizin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve

mutluluğunu yaşamaktadır. Polis teşkilatımızın 166. kuruluş yıldönümünü kutluyor ve görevi uğruna canlarını esirgemeyen aziz şehitlerimize Allah‘tan rahmet, gazi ve emeklilerimiz ile görevi başındaki polis ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

Karabük Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel ise, kurulduğu günden bu güne kadar polis teşkilatının şerefli bir maziyi geride bıraktığını ifade etti. Polisin vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, toplumun huzur ve düzenini sağlama, kanunun hakimiyetini ve devletin otoritesini sağlama gibi hayati bir görevi yerine getirdiğini vurgulayan Temel, sözlerine şöyle devam etti: "Meydana gelebilecek olayların önlenmesi, suçun oluşması ve suça karışan şüphelilerin yakalanmasında en önemli desteğimiz Karabük

halkıdır. Karabük bölgemizin en huzurlu kentlerinden biri. Bunda en büyük pay vatandaşımızındır. Yine vatandaşımızdan aldığımız güçle huzur ve güven ortamı devam edecektir. Görevi başında şehit olan meslektaşlarımıza Allah‘tan rahmet, gazi ve emeklilerimize uzun ömürler diliyorum"

Tabancayla atış yarışmasında dereceye giren polis memurları Hasan As, İrfan Özdoğan ve Habibullah Suna‘ya ödül verildi.

Tören sonrası kahvaltı verildi.

Kaynak: İHA