Polis Teşkilatı‘nın 166. Kuruluş Yıldönümü

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Polis Teşkilatı‘nın halkla bütünleşmesi, şeffaf ve yeniliğe açık olması dolayısıyla başarıyı elde ettiğini ve bu başarıyı devam ettirecek kapasitede olduğunu kaydetti.

Polis Teşkilatı‘nın 166. Kuruluş Yıldönümü
Polis Teşkilatı‘nın kuruluşunun 166. yıldönümü dolayısıyla Polis Akademisi Anıttepe Kampüsü‘nde bir tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa Bahrettin Demirer, eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay katıldı. Törende konuşan Bakan Güneş, polis teşkilatının görevinin vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak ve huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak olduğunu kaydetti. Vatandaş odaklı hizmeti esas aldıklarını ifade eden Güneş, Polis Teşkilatı‘nın halkla

bütünleşmesi, şeffaf ve yeniliğe açık olması dolayısıyla başarıyı elde ettiğini ve bu başarıyı devam ettirecek kapasitede olduğunu kaydetti.

Emniyet Genel Müdür Vekili Demirer ise, güvenlik hizmetlerinde suçu olmadan engellemeyi esas aldıklarını belirterek, suçu önleme projeleri sayesinde birçok suçun işlenmeden önlendiğini, birçok suçta ise düşüş yaşandığını söyledi. Demirer, kapkaçta yüzde 80, gasp suçunda yüzde 37, oto hırsızlığında yüzde 61, iş yerinden hırsızlıkta yüzde 26 oranında düşüş sağlandığına dikkat çekerek, vatandaşın en memnun olduğu hizmetlerin başında güvenlik hizmetinin geldiğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından atıcılık yarışlarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören geçit töreni ile son buldu.

Kaynak: İHA