Vali Özdemir Çakacak Ulubey İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Ulubey ilçesi ile Kışla Beledisi, Sülümenli, Kıran, Gümüşkol ve İnay köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Uşak Vali Özdemir Çakacak, beraberindeki bir heyetle Ulubey İlçesi ile Kışla Beldesi, Sülümenli, Kıran, Gümüşkol ve İnay köylerini ziyaret etti. Ulubey temaslarını Kaymakamlığı ziyaret ederek başlayan Vali Özdemir Çakacak, ilçede restore edilerek yeniden belediye hizmet binası olarak kullanılmaya başlayan 117 yıllık tarihi binayı da gezdi. Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada’dan bina hakkında bilgi alan Vali Çakacak, duyduğu memnuniyeti ifade etti. İl Özel İdare imkanlarıyla yaklaşık 245 bin TL harcanarak restore edilen tarihi binanın Ulubey ilçesinin simgesi olduğuna dikkat çeken Vali Çakacak, “İlçemizin simgesi haline gelen tarihi yapıyı yeniden ayağa kaldırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçe belediyemiz hizmetlerini 117 yıllık bir kültürü olan bu binada devam edecek. Biz gayrimenkul gelirlerini bu tür işlerde harcamak istiyoruz. İlimizde bu tür yapıları aslına uygun olarak restore etmeye devam edeceğiz. İl merkezimizde de çok sayıda tarihi yapı var. İmkanlar ölçüsünde bu binalarımızı aslına uygun olarak restore etmeye çalışıyoruz”dedi.

İlçe merkezindeki öğretmenevi ve hastane binalarında da incelemelerde bulunan Vali Çakacak daha sonra köylerde vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra sırasıyla Sülümenli, Kıran, Gümüşkol, Kışla Beldesi ve İnay köyleri gezen ve vatandaşlarla toplantı yapan Vali Özdemir Çakacak, “ Devlet olarak hizmeti vatandaşımızın ayağına getirmeye çalışıyoruz. Yapılan hizmetleri yerinde inceleyip eksiklikleri görmek amacıyla bu gezileri düzenliyoruz. Gezi esnasında köylü vatandaşlarımızla toplantılar yapıp sorunlarını ilk ağızdan dinliyoruz. Devletin kapıları her zaman vatandaşlarımıza açık. İnceleme gezilerimiz devam edecek”dedi.

Köy gezileri sırasında çocuklar ve yaşlılarla da yakından ilgilenen Vali Özdemir Çakacak, çocuklara kitap hediye ederek gelecekle ilgili hedeflerini sordu. Köylerdeki yaşlılarla birebir sohbet eden Vali Çakacak’a köylülerde yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: İHA