Uşak Fen Lisesi Öğrencileri Gediz Belediyesini Ziyaret Etti

TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışma için proje hazırlayan Uşak Fen Lisesi öğrencileri Gediz‘de incelemelerde bulundu.

İlçe hakkında geniş bilgi edinmek üzere Gediz Belediyesi‘ni ziyaret eden Uşak Fen Lisesi öğrencilerini Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı karşıladı. Hazırlamaya çalıştıkları "Uşak İlinin Gerçek Sınırları" isimli projeleri hakkında Gediz‘i yakından tanımak isteyen öğrenciler, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı ile görüşerek, ilçenin coğrafik yapısı, ekonomik ve kültürel yönden gelişimi hakkında bilgi aldılar.

Öğrencilere Gediz‘deki Ilıca Kaplıcası Termal Turizm Merkezi, Murat Dağı Kaplıcaları, Organize Sanayi Bölgesi ve sanayi kuruluşları, maden yatakları ve kömür işletmeleri, belediye tarafından gerçekleştirilen çalışmalar, bölgedeki kültür ve yaşam biçimi hakkında geniş bilgi veren Hakan Arpacı, kendilerine Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ilçeyi tanıtıcı birer dergi ve broşür dağıttı.

Arpacı, "Uşak Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan bir gurup TÜBİTAK tarafından düzenlenen bir yarışmaya katılmak üzere proje hazırlamak ve araştırma yapmak üzere ilçemizi ziyaret ettiler. Belediyemize gelen öğrencilere, ilçemizin coğrafik ve sosyo-ekonomik yapısı, kültürel ve turizm durumu hakkında bilgi verdik. Ayrıca tanıtıcı yayınlarımız ve gösterdiğimiz örnekler kendilerine yardımcı olmaya çalıştık. Hazırladıkları projelerinde öğrencilerimize başarılar dilerim" dedi.

Kaynak: İHA