Polis Müdürüne Saldıran Şahıs Tutuklandı

Van Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Zeki Akyol‘a önceki gün saldıran şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Belediye Vanspor ile Elazıspor maçı sonunda yaşanan arbedenin ardından bir grup, polislerin Belediye Başkanı Bekir Kaya‘ya saldırıldığı iddiası üzerine Ahmed‘i Hani Parkı‘nda bulunan ‘Çözüm Çadırı‘na doğru yürüyüşe geçmiştiler. Güvenlik Şube Müdürü Zeki Akyol, Van Valiliği‘ne yürümek isteyen grubu ikna etmeye çalıştığı sırada kalabalık arasındaki Ü.K.‘nin yumruklu saldırısına uğramıştı. Olaydan sonra polis, Akyol‘a yumruk attığı ileri sürülen Ü.K. ile grubu yönlendirdiği ileri sürülen R.K.‘yi gözaltına

aldı. Emniyet Müdürlüğü‘ndeki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, öğle saatlerinde adli makamlara sevk edilmiştiler.

R.K., savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Akyol‘a yumruk attığı ileri sürülen Ü.K. ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık bir saat süren mahkeme sonucunda Ü.K. "Örgüt propagandası yapmak ve kamu görevlisine müessir fiilde bulunmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA