İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ertürk: Kaçak Yapılara Asla Taviz Vermeyiz

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Ertürk, bazı vatandaşların seçim fırsatçılığı yaparak yasa dışı bina yapımına devam ettiğini, buna müsaade edilmeyeceğini söyledi.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Ertürk, bazı vatandaşların seçim fırsatçılığı yaparak yasa dışı bina yapımına devam ettiğini, buna müsaade edilmeyeceğini söyledi.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Ertürk, Alikahya bölgesinde yapımı devam eden kaçak yapıların yıkımı hakkında bir basın açıklaması yaptı. Ertük, "Kaçak yapılar her dönemde İzmit için önemli bir sorun teşkil etmektedir. Her an deprem riski ile karşı karşıya olan bölgemizde çoğu orman arazisinde bulunan kaçak yapılara göz yummamız söz konusu değildir. Kaçak yapılaşmaların kararlılıkla takip altına alınmasını, yasal gereklerin derhal yerine getirilmesi ve kaçak yapılaşmaların önlenmesine ilişkin denetim çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir." dedi.

Kaçak yapılara müdahale edilmemesi durumunda görevi ihmal etmesi gerekçesi ile 2–5 yıl arasında hapis cezası olduğunu hatırlatan Ertürk, İzmit Belediyesi olarak yasal olmayan hiçbir şeyin arkasında durmadıklarını söyledi. Bu nedenle çoğu orman arazisinde bulunan ve ruhsat alması mümkün olmayan 28 kaçak yapı için yasal işlem başlattıklarını ifade eden Ertürk, birçoğu temel aşamasında olan kaçak yapıların belediye tarafından bir süre önce mühürlendiğini kaydetti. bazı vatandaşların seçim dönemine girildiği için durumun es geçileceğini tahmin ederek, mühürleri söktüğüne işaret eden Ertürk, "Ancak seçim dönemi olması nedeniyle bu işlemleri dikkate almayan vatandaşlarımızdan bazıları mühürleri sökerek inşaat yapımına devam ettiler. Yasalar karşısında duyarsız davranan bu vatandaşlarımız aynı zamanda kendi hayatlarını da hiçe saymaktadır. Kaçak yapılar valilik, büyükşehir belediyesi ve İzmit Belediyesi denetimi altındadır. Yasalar bizi bu konuda çok net ve katı bir şekilde görevlendirmektedir. Yıkımı yapan taraf olduğumuz için ilk sorumlu biz görünsek de tek sorumlu olan biz değiliz. Yasalar çerçevesinde uygulamamız gereken yaptırımlar var. Bunları uygulamazsak görevi ihmal etmekten ötürü biz suçlu duruma düşeriz. Bu nedenle kaçak olan bu yapıların yıkımı konusunda son derece kararlıyız." şeklinde konuştu.