Güneş Festivali Hazırlıkları

Mersin‘de 19-21 Haziran tarihleri arasında yapılması planlanan Güneş Festivali hazırlıkları başladı. Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak ve yönetim kurulu üyeleri, ‘Güneş Festivali‘ hazırlıkları kapsamında Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım‘ı makamında ziyaret etti.

Makine Mühendisleri Odası Başkanı ve yönetiminin, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yıldırım, "Birincisini geçen yıl gerçekleştirdiğimiz festivalimizin ikincisini bu yıl yapacağız. Yine Makine Mühendisleri Odamızla işbirliği içerisinde yapacağımız bu festivalin, daha kapsamlı biçimde yerelin biraz daha dışına çıkılarak ulusal boyutlara taşınmasını amaçlıyoruz. Hedefimiz, burada hem güneş enerjisinden azami ölçüde yararlanabilmek, hem de güneş enerjisi ile beraber de tarihi antik kentimiz Soli-Pompeipolis‘in ayağa kaldırılması ve dünya turizmine, insanlığın hizmetine açılmasına yönelik çabalarımızı birlikte sürdürmektir" dedi.

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Naci Erçolak ise festival için Mezitli Belediyesi ile çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Erçolak, "Geçen sene birlikte yapmış olduğumuz Güneş Festivali‘nin ikincisini birlikte nasıl yapacağımız, ortak olarak nasıl bir etkinlik yaparak, Mezitli‘ye, Soli-Pompeipolis antik kentine ait olan bu güneşi tüm Türkiye‘ye, tüm dünyaya nasıl duyuracağımız konusunda fikir alışverişi yapmak için geldik, bu senenin geçen seneden daha görkemli, daha ulusal çapta olmasını hedefliyoruz, başaracağımıza eminim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA