Fü Öğrencilerinden ‘‘Bir Damla Kan Hayat Kurtarır‘‘ Kampanyası

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında ‘‘Bir Damla Kan Hayat Kurtarır‘‘ isimli projeleri ile kan bağışı kampanyası başlattı.

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Kızılay Diyarbakır Kan Merkezi‘nin ortak çalışmalarıyla Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi‘nde kan bağışı kampanyası başlatıldı. Kampanya öncesi Eğitim Fakültesi konferans salonunda Eğitim Fakültesi öğrencilerine Fırat Üniversitesi‘nde görevli Psikolog Zeynep Biricik tarafından ‘‘Başarıdaki Psikolojik Faktörler‘‘ konulu bir seminer verildi. Kan Bağışı hakkında çeşitli bilgiler veren Kızılay Diyarbakır Kan Merkezi Bölge Planlama Uzmanı Vildan Öz, kanın acil değil,

sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, 18 yaşını dolduran herkesin gönüllü kan bağışçısı olabileceğini söyledi.

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi ve Topluma Hizmet Uygulamaları Fakülte Koordinatörü Doç. Dr. Erdal Canpolat da bu ders kapsamında birçok projeye imza attıklarını belirterek, bu uygulamada emeği geçen Fırat Üniversitesi ve Kızılay Diyarbakır Kan Merkezi yöneticilerine teşekkür etti ve kampanyaya ilk kan bağışını yaptı. Başlatılan kampanyaya Eğitim Fakültesi öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Kaynak: İHA