Didim Meslek Yüksekokulunun Başarı Geleneği Sürüyor

Türkiye Aşçılar Federasyonuna bağlı Şefler Birliği tarafından her yıl Antalya’da düzenlenen Altın Kep Aşçılar yarışmasına düzenlenmeye başladığı yıldan beri katılan Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri başarı zincirine bir halka daha ekledi.

Geçen ay Antalya Expo Center’da düzenlenen III. Altın Kep Yarışması’nda “Genç Aşçılar” kategorisine Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü temsilen katılan son sınıf öğrencisi Engin Şentürk hazırladığı “Karides Dolgulu Fırında Levrek”le gümüş madalya kazanarak, Adnan Menderes Üniversitesinin başarı geleneğini bozmadı.

Bir saatlik süre içerisinde yemeğin ön hazırlık, malzeme işlemesi, pişirme-sunum ve bunların yanı sıra estetik görünüm gibi kriterleri taşıması gereken yarışmada, birçok katılımcının önceden hazırlamış oldukları ürünleri kurallara aykırı olarak kullanmasına rağmen aynı sürede ADÜ’lü Şentürk, sıfırdan başlayarak kendi orijinal reçetesini hazırlayıp sunarak bu ödülü almaya hak kazandı.

Kaynak: İHA