Çomü Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürlüğü’Ne Doç. Dr. Aziz Kılınç Atandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde yeni kurulan Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürlüğü‘ne Doç. Dr. Aziz Kılınç atandı.

Doç. Dr. Aziz Kılınç’ın göreve başlaması ile ilgili düzenlenen törende bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, eğitim bilimlerinin ÇOMÜ için özel bir yere sahip olduğunu belirterek, “Eğitim bilimleri üniversitemizin çekirdeğini oluşturuyor. Eğitim Fakültesi üniversitemizin ilk fakültesi ve Türkiye’de de bu alanda öncü kuruluşlardan bir tanesi. Gerek öğrenci gerekse öğretim üyesi sayısı itibariyle eğitim bilimleri alanında önemli bir yere sahip olan fakültenin ihtiyaçlarından bir tanesi de bu alanda enstitüleşmekti. Eğitim Bilimleri Enstitüsü uzun zamandır ihtiyaç duyulan bir boşluğu dolduracaktır. Bu enstitümüzde ulusal ve uluslar arası alanda da etki uyandıracak kıymetli tez ve araştırmaların yapılmasını umuyoruz. Kurucu Enstitü Müdürümüz Doç. Dr. Aziz Kılınç’ın bu önemli görevi layıkıyla yerine getireceği konusunda hiçbir şüphemiz yok” dedi.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Kurucu Müdürü olarak atanan Doç. Dr. Aziz Kılınç ise bu görevi kendisine uygun görmesi sebebiyle Rektör Laçiner’e teşekkür ederek, “Halihazırda Eğitim Fakültesi’ne bağlı olarak Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 4 doktora programı, 10’dan fazla tezli yüksek lisans programı ve açılmayı bekleyen yeni program dalları bulunmaktadır. Dört yüz yüksek lisans ve doktora öğrencisi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Eğitim Bilimleri Enstitüsü kadrosuna aktarılacaktır. Yurtiçinden ve yurtdışından öğrenci kabulü için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu bakımdan Çanakkale bir merkez olma durumundadır. Benim de içinde bulunduğum Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün kurulmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve dersleri yürütmekte olan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları hep birlikte yürüteceğiz. Sayın Rektörümüzün de bahsettiği şekilde görevimizi yerine getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Sayın Rektörümüzün bu göreve şahsımı kurucu müdür olarak uygun görmesinden dolayı kendisine şükranlarımı arz ederim” dedi.

Kaynak: İHA