Batı Balkan Ülkeleri Ve Türkiye‘de Sivil Toplumun Geliştirilmesi Projesi

Batı Balkan ülkeleri ve Türkiye‘de uygulamaya konulan, 8 ülkenin katıldığı ve Türkiye‘de İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı‘nın (İKGV) ortağı olduğu, AB tarafından finanse edilen ve 4 yıl sürecek olan Sivil Toplum Kuruluşları İçin Teknik Destek (TACSO) Projesi kapsamında Samsun, Amasya, Çorum, Kastamonu, Sinop, Ordu ve Trabzon‘dan gelen STK temsilcileri Samsun‘da 3 günlük eğitim kampına katıldı..

AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde kurulan Sivil Toplum Fonu‘nun desteklediği 6 milyon 700 bin euro bütçeli ve Arnavutluk, Hırvatistan, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Karadağ, Sırbistan ve Türkiye‘de STK‘ların teknik kapasitesinin artırılmasına destek vermek ve demokratik sürece katılımlarına katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya konulan TACSO‘nun Türkiye‘deki proje ortağı ise İKGV. Beklenen amaçları içerisinde STK‘ların demokratik karar verme süreçlerine daha etkin şekilde dahil olmaları, gündemlerindeki amaçlarını gerçekleştirebilmeleri için kapasitelerinin güçlendirilmesi, yabancı ülkelerdeki STK‘lar ile işbirliği, Toplamda STK‘lar ile ilgili farkındalığın artması ve STK‘ların kamuoyundaki imajlarının güçlendirilmesi yer alıyor.

Proje kapsamında Türkiye genelinde yürütülen eğitim çalışmaları kapsamında Samsun‘da yapılan eğitim çalışmasına Samsun‘un yanı sıra Amasya, Çorum, Kastamonu, Sinop, Ordu ve Trabzon‘dan gelen STK temsilcileri katıldı. Proje eğitmenleri tarafından verilen STK‘lar için liderlik eğitimlerin toplum 3 gün sürecek. 2009 yılı Ağustos ayında başlayan proje 2013 yılı Ağustos ayında sonlanacak.

Kaynak: İHA