Başkandan Peygamberimizi Anlatan Roman

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Peygamber Efendimizin hayatını anlattığı "İki Cihan Bir Güneş" adlı romanını tanıttı.

Ördekli Kültür Merkezi‘nde basın toplantısı düzenleyen Keskin, peygamberimiz Muhammed aleyhisselamın hayatını anlattığı eserin uzun yıllar titiz bir çalışmayla ortaya çıktığını söyledi. Bunun 21. ve son tarihi romanı olduğunu belirten Keskin, eserin ortaya çıkış hikayesinin çok enteresan olduğunu ifade ederek, "Bir hocam, 15 yıl önceki ziyaretlerinde, ‘Madem ki tarihi roman dalında üke çapında, Avrupa çapında ödüller aldın, çok ünlü bir ismi yaz ki ses getirsin‘ dedi. Ben de İki Cihan Bir Güneş adlı bu eseri yazdım" diye konuştu.

Ünlü Amerikalı araştırmacı Michelle Heart‘ın dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü yüz ismini araştırdığı eserinde, Hıristiyan olmasına rağmen en başa Peygamber Efendimizi koyduğunu ifade eden Keskin, bu kadar büyük bir insanın tarihi romanını yazmanın önemine işaret etti. Kitabı yazmak için 5 yılını araştırmaya ayırdığını kaydeden Keskin, Peygamber Efendimizin hayatının romana dökülüp dökülemeyeceğini din adamlarına sorduğunu, dini açıdan bir mahzur olmadığı cevabını aldıktan sonra büyük bir heyecanla eseri yazmaya koyulduğunu belirtti.

Kitabın 5 ciltten oluştuğunu ve bunun Türkiye‘de Peygamber Efendimizi anlatan ilk roman olduğunun altını çizen Keskin, "Kitap, roman üslubunda Peygamber Efendimizin hayatını anlatan ilk eser. Doğumundan başlayıp vefatına kadarki hayatını anlatan bu eseri okuyucular sıkılmadan okuyacak diye tahmin ediyorum. Çünkü insanlar genellikle tarihi kitapları okurken sıkılıp yarıda bırakma eğilimindedir. Peygamber Efendimizin ne muhteşem bir şahsiyet olduğunu insanlara anlatabilmek için bu romanı yazdım" diye konuştu.

Eserinin tebliğ mahiyetinde bütün insanlığa Hazreti Muhammed‘i (sallallahü aleyhi ve sellem) anlatmak için yazıldığının altını çizen Keskin, "Kitabı ileride bütün dillere çevirip yayınlamak istiyorum. Ugandalısı, Fransız‘ı, Alman‘ı, İngiliz‘i bu kitabı okusun, onu rehber edinsin istiyorum. Kitabın bütün insanlığa hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Keskin, eserin şu an 2 cildinin yayınlandığını, kalan 3 cildin ise 2012 sonuna kadar basılacağını belirterek, yeni kitabını vatandaşlara imzalayarak takdim etti.

Kaynak: İHA