10 Mart Hava Durumu (Ankara,İstanbul,İzmir)

10 Mart Hava Durumu (Ankara,İstanbul,İzmir). 10 Mart Hava Durumu (Ankara,İstanbul,İzmir) tıkla. 10 Mart Hava Durumu (Ankara,İstanbul,İzmir) tıklayın. 10 Mart Hava Durumu (Ankara,İstanbul,İzmir) video izle. 10 Mart Hava Durumu (Ankara,İstanbul,İzmir) video izleyin. 9 Mart Hava Durumu (Ankara,İstanbul,İzmir) video için tıklayınız...

10 Mart Hava Durumu (Ankara,İstanbul,İzmir)
İstanbul’da beklenen yoğun kar etkisini sadece Şile, Beykoz, Silivri gibi ilçelerde gösterirken şehir genelinde kar sadece çatıları ve parkları doldurdu. İstanbul Hava Durumu…

10 Mart Hava Durumu (Ankara,İstanbul,İzmir) HAVA DURUMU VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

10 Mart Hava Durumu (Ankara,İstanbul,İzmir)HAVA DURUMU SON BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) telaşlı uyarıları boş çıktı ve kar yağışı beklendiği gibi yoğun olmadı. Salı gününü aralıklı hafif kar yağışıyla geçiren İstanbul’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Şehir genelinde çatılar, parklar ve yüksek semtler beyaza bürünürken Beykoz, Silivri, Şile ve Ağva’da kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

Yolların açık olması nedeniyle sabah saatlerinde trafikte önemli bir sorun yaşanmazken birkaç maddi hasarlı kaza meydana geldi. Hava sıcaklığının bazı ilçelerde sıfırın altına düşmesiyle yer yer buzlanma etkili oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler gece boyunca aralıksız tuzlama çalışması yaptı. Günlerdir konuşulan kar yağışı İstanbullulara korkulanı yaşatmadı. İstanbul’da kar yağışının aralıklarla yarın akşama kadar sürmesi bekleniyor.

İstanbul'da kar alarmı verildi

Mart'ın yalancı baharı yerini yoğun kar yağışına bıraktı. İstanbul'da kar alarmı verildi. Yetkililer tüm vatandaşların gerekli önlemleri alınmasını rica etti.

Hava sıcaklığındaki düşüşün ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı, özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başladı.

Çatalca, Silivri, Başakşehir ve Esenyurt'ta tipi şeklinde başlayan karın gece saatlerinde kentin tamamında etkili olması bekleniyor.

Kar yağışı ile birlikte kuvvetli fırtınanın da etkili olması beklenen İstanbul'da alınan tedbirleri Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediyenin, 772 aracı ve ekipmanı, 3 bin 343 kişilik ekibiyle olumsuz hava koşullarına hazırlıklı olduğunu belirtti.

Basın mensuplarına alınan tedbirlerle ilgili açıklama yapan Topbaş şöyle konuştu: "Bu geceden itibaren hava soğukluğunda 8 ile 10 derece bir düşüş olacak.

Yalnız özellikle İstanbulluların bu konuda bize hassasiyetle destek olmaları gerekiyor. Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre -2'lere kadar düşecek olan hava suhuletinin aynı zamanda 80 ile 100 kilometreyi bulan fırtınayla da buluşacağından dolayı yer yer sıkıntılar yaşanabilir.

Bugün öğleden sonra itibariyle sulu karın biraz daha kar şekline dönüşmesinden bahsediliyor. Perşembe gününe kadar sürecek olan bu yağışla ilgili İstanbulluların pazartesinden itibaren daha çok toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve kar lastiği bulundurmalarını zaten hep ifade ettik. Mümkün mertebe de bireysel araçların kullanılmasını daha önce belirttiğimiz gibi yine söylüyoruz."

Topbaş ayrıca sokakta yaşayan vatandaşların donma tehlikesine karşın toplama merkezlerinde korumaya alınacağını söyledi.

Okullar tatil olmuyor

İstanbul Vali Hüseyin Avni Mutlu da, İstanbul'da bu geceden itibaren etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı hava için İstanbulluları uyardı.

Valiliğin Afet merkezinin 24 saat esasına göre çalışmaya başlayacağını söyleyen Mutlu, İstanbul'daki bütün kurumların en olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olduklarını belirtti.

Şu aşamada okulların tatil edilmesini düşünmediklerini açıklayan Vali Mutlu, "Bugünden itibaren havanın durumana bağlı ilave bir tedbir alırsak, kamuoyunu süratle bilgilendireceğiz" şeklinde konuştu.

Meteoroloji uyardı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar ise soğuk hava ve kar yağışının bugünden itibaren ülke genelinde etkisini artıracağını belirterek sıcaklıkların iç bölgeler başta olmak üzere 8-10 derece azalacağını bildirdi.

İstanbul'da ise bu geceden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

Bugün ülke genelinde yağış beklendiğini ifade eden Çağlar, yağışların Marmara'da İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Ege'de Afyon, Uşak, Kütahya, İç Anadolu'da Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir ve Konya'nın kuzey ilçeleri, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli kar şeklinde olmasının beklendiğini dile getirdi.

Çağlar, Adana, Osmaniye, Mersin, Hatay ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak öngördüklerini belirterek, kuzey, iç ve doğu bölgelerinde sabah ve buzlanma ve don olayı bekleniyor" dedi.

ANKARA'DA KAR ETKİLİ OLMAYA BAŞLADI:

Ankara'da saat 04.00 sıralarında hafif hafif yağmaya başlayan kar bir süre sonra etkisini yitirmişti. Günün aydınlanmasıyla beraber kar tekrar etkili olmaya başladı.

İşyerleine gitmek üzere yollara düşen Ankaralılar güne karla "merhaba" dedi.

İlerleyen saatlerde kar yağışının etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor. Büyükşehir belediyesine ait kar temizleme ve tuzlama araçları ise ana yollarda hazır beklletildi.

Yetkililer, gece meydana gelecek don ve buzlanma olaylarına karşı uyarıda bulundu. Kar yağışı, ulaşımda da zaman zaman aksamalara ve kazalara neden oldu.