Alaaddinin Sihirli Lambası Müzikali Hazırlıkları

Shazili Hazır Türk Kahvesi ana sponsorluğunda sahnelenecek olan Alaaddinin Sihirli Lambası Müzikaline farklı bir destek sağlayan By Mesut Ozansoy, müzikalde Yasemin‘i ve cariye karakterlerini canlandıracak olan oyuncular için özel tasarım takı ve setler imal ettirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep milletvekili Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Marev Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci, Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan ve birçok kuruluşun desteklediği, Shazili Hazır Türk Kahvesi ana sponsorluğunda, Baharoğlu Bulgurları, By Mesut Ozansoy ve Jaleriz Otel gibi birçok kuruluşun destek sağladığı Alaaddinin Sihirli Lambasında rol alan hanım oyunculara önemli bir jest yapan Mesut Ozansoy, oyun süresince oyuncuların kullanacağı çeşitli mücevherleri özel olarak ürettirdi.

Yasemin rolündeki Ebru Öğütmen‘in takacağı kolye, yüzük ve küpelerin döneme uygun olarak üretilmesini sağlayan Mesut Ozansoy, “Topluma mal olmuş ve Gaziantep için büyük önem taşıyan böyle bir projede oyuncuların sahte takılar kullanmasına izin veremezdik. By Mesut Ozansoy Kuyumculuk olarak Yasemin karakterini canlandıracak oyuncularla cariye rolündeki oyuncuların müzikal süresince kullanacağı her türlü takı ve mücevheri dönemine uygun olarak araştırarak özel olarak tasarlattık. Mücevher ve takıları orijinal olarak yaptırdık. Müzikale böyle bir destek vererek olayın daha güzelleşmesine katkı sağladığımıza inanıyoruz. Alaaddinin Sihirli Lambası Müzikali çok amaçlı ve çok boyutlu bir proje olup, özellikle çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan kurtarılması ve güzel sanatlarla ilgilenmesi için önemli bir çalışma. Anne baba ve çocukların aile ortamı içerisinde sahne aldığı bu müzikale bizlerde bu yolla destek vermek istedik. Müzikalin başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Yasemin rolüyle dikkat çeken Şahinbey Lions Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öğütmen de, tasarlanan takıları inceleyerek denediğini ve böyle bir jest karşısında ekip olarak çok şaşırdıklarını ifade ederek, “Mesut Ozansoy‘a çok teşekkür ediyoruz. Hiç aklımıza böyle bir jest gelmezdi. Ozansoy Kuyumculuk müzikalde rol alan hanım oyuncuların kullanacağı takı ve mücevherleri özel olarak tasarlamış ve orijinal olarak yaptırmışlar. Hepsini ayrı ayrı denedim. Her sahne için farklı bir takı seti oluşturulmuş. Gerçekten her biri ayrı bir sanat ürünü. Gaziantep bu güzel proje etrafında kenetlenerek önemli bir ilki gerçekleştirmiştir. Müzikali bundan sonra en iyi koşullarda sahneye koymak için daha çok gayret sarf edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA