Patlayan Satışlar Otomotiv Haberlerini De Arttırdı

2010 yılını rekorla kapatan Türk otomotiv sektörünün, 2011 yılının ilk iki ayındaki basın yansımaları da artış görüldü.

2010 yılını rekorla kapatan Türk otomotiv sektörünün, 2011 yılının ilk iki ayındaki basın yansımaları da artış görüldü.

Interpress’in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergileri tarayarak yaptığı araştırma sonuçlarına göre, yılbaşından bu yana geçen sürede otomotiv haberleri, geçen yılın aynı dönemine göre % 26’lık bir artış göstererek, 7 bin 989’a yükseldi.

Medya Takip Şirketi Interpress’in yazılı basındaki iki aylık dönemdeki otomotiv haberleri üzerine yaptığı araştırmaya göre, binek otomotiv sektöründe yazılı basında çıkan haberde bin sayısını geçen ilk üç firma sırasıyla Ford, Renault ve Toyota oldu. Mercedes ve Volkswagen de ilk üç sırayı en yakından takip eden markalar oldular.

Yeni yılın ilk iki ayı temel alınarak yapılan araştırmaya göre, hafif ticari araç sektöründe yazılı basında toplam bin 162 haber çıkarken, ilk sırada yüz haberi geçen Fiyat‘ın yer aldığı belirlendi. Ford ikinci ve Karsan da üçüncü sırayı aldılar. İlk beş sıra içinde yer alan diğer markalar ise Mercedes ve Renault oldu.

2011 yılı iki aylık otomotiv haberlerini kapsayan Interpress raporunda, ağır ticari araç segmentin de toplam 3 bin 70 haberin yayınlandığı belirlenirken, beş yüz haberi aşan Ford bu alanda ilk sırayı aldı. Oluşan listenin ikinci sırasında Renault yer alırken, Mercedes üçüncü, Karsan dördüncü ve Temsa da beşinci sırayı aldı.