Boğazevci‘de Arıcılık Kursu Sertifika Töreni Yapıldı

Kırşehir‘in Çiçekdağı İlçesi Boğazevci Kasabası’nda, arıcılık kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifika töreni düzenlendi.

Çiçekdağ Halk Eğitimi Merkezi ile Boğazevci Kasabası Belediye Başkanlığı‘nın ortaklaşa düzenlediği Arıcılık Kursunu tamamlayan kursiyerlere, sertifikaları törenle dağıtıldı.

Boğazevci Kasabası’nda düzenlenen törene, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Çiçekdağı Kaymakamı Yunus Kalaycı, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, Boğazevci Belediye Başkanı Hacı Kütük Özdemir, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Erden, Kırşehir‘in her alanda eğitime çok önem verdiğini belirterek, "Üretime ve kalkınmaya susamış olan insanların bulunduğu beldede olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kırşehir olarak eğitime çok önem veriyoruz.

Tüm kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimizle el ele vererek aynı gayret ve heyecanı paylaşıyoruz. Düzenlenen bu tür kursların da eğitimin bir parçası olduğunu, insanımızın yeteneğini, donanımını artırdığına inanıyoruz" dedi.

Vali Erden, "Boğazevci beldesinde arıcılık için açılan bu kurs sonucunda alınan belgelerin aslında insanımızın üretime, kalkınmaya yatkınlığının da bir ifadesi, göstergesi olduğuna inanarak, kursa katılanları, emeği geçenleri de tebrik ediyorum. Çalışan üreten insanımızın her zaman yanında ve yakının da olduğumuzu belirterek düzenlenen bu kursun ülkemize bölgemize ve kursiyerlere hayırlı olmasını temenni ediyor, insanlarımızı huzurla, sükunla yaşamalarını diliyorum" şeklinde konuştu.

Tören, yapılan konuşmaların ardından kursa katılan ve başarılı olan kursiyerlere sertifikalarının Vali Erden, Milletvekili Mikail Arslan, Kaymakam Yunus Kalaycı ve diğer protokol üyeleri tarafından verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA