Tahir Büyükkörükçü öldü (cenaze töreni)

Tahir Büyükkörükçü öldü (cenaze töreni).Tahir Büyükkörükçü öldü (cenaze töreni) son dakika. Tahir Büyükkörükçü öldü (cenaze töreni) son bilgiler. Tahir Büyükkörükçü öldü (cenaze töreni) son dakika haberleri .İşte Tahir Büyükkörükçü öldü (cenaze töreni)..

Tahir Büyükkörükçü öldü (cenaze töreni)
Konya'nın manevi dinamiklerinden İslam âlimi Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi, 86 yaşında vefat etti.

Tahir Büyükkörükçü vefat etti video için TIKLAYINIZ


Tahir Büyükkörükçü cenaza töreni video -1 için tıklayınız

Tahir Büyükkörükçü cenaze töreni video -2 için tıklayınız


Tahir Büyükkörükçü cenaze töreninde izdiham yaşandı- video için tıklayınız


Solunum yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle bir aydır hastanede tedavi gördüğü öğrenilenBüyükkörükçü, dün sabah saatlerinde Hakk'ın rahmetine kavuştu. Ömrünü İslam'a adayan hocaefendinin oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü son günlerinde, "Bir emriniz var mı?" diye sorduğunda babasının, "Namazlarınızı kılın ve İslam'ı yaşayın." tembihinde bulunduğunu anlattı. Büyükkörükçü, 5 mart Cumartesi günü öğle vakti Kapu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi'nin vefatını duyan sevenleri, merhumun Selçuklu ilçesindeki evine akın etti. Tahir hoca için daha önce vazife yaptığı Mekke ve Medine'de gıyabi cenaze namazları kılınacağı öğrenildi. 1925 yılında Konya'da doğan Büyükkörükçü, Hacı Veyiszâde Mustafa Kurucu'dan hadis dersleri aldı. Hayran olduğu Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretleri'nin tedrisinden geçen hocaefendi, askerlik dönüşü Boncuk Camii'nde imamlığa başladı. Ardından Konya merkez vaizliğine tayin edildi. 1965'te de Konya müftüsü oldu. 1977 yılında Milli Selamet Partisi'nden Konya milletvekili olarak Meclis'e girdi. 12 Eylül darbesinde tutuklandı. 'İslam devleti kurulmasını istediği' iddiasıyla askerî mahkemece yargılanarak 11 ay cezaevinde kaldı.

Tahir Büyükkörükçü kimdir?


Büyükkörükçü'nün cenazesi 5 Mart Cumartesi günü öğle namazını müteakip Kapu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi, 1925 yılında Konya'da doğdu. İlkokulu mahalle okulunda, ortaokulu ise Karma Ortaokulu'nda okudu. Üçüncü sınıfta okuduğu sıralarda Kapu Camii'ne giden ve burada bir Haci İsa Ruhi Bolay efendinin vaazından çok etkilenen Büyükkörükçü, daha sonra okulunu bırakarak Bolay'dan ders almaya başladı.
Konya'nın Meşhur hocaefendilerinden Hacı Veyiszade Mustafa Kurucu Hoca'dan Hadis dersleri aldı. Ebu Said Muhammed Hadimi Hazretleri'nin Berika adlı eserini de, Kurucu Hoca'dan okudu. Tahir Hoca 1951 yılında Konya merkez vaizliğine tayin edildi. 1964 yılında Burdur'a sürgün edildi. 1965'te Konya'ya müftü olarak döndü. Yedi yıla yakın devam eden müftülük döneminden sonra kendi arzusu ile tekrar kısa bir süre vaizlik yaptı ve 1973 yılında emekliye ayrıldı. 1977 yılında Milli Selamet Partisinden Konya milletvekili olarak Meclise girdi. Kapu Camii'nde 1990'lı yılların sonuna kadar vaaz veren Büyükkörükçü, bir süredir tedavi gördüğü Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde  5 mart Cumartesi günü sabah saatlerinde vefat etti.

Vefat haberini alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da, Tahir Büyükkörükçü'nün oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü'yü arayarak başsağlığı dilediği öğrenildi.