Diyarbakır‘Da Siirtliler Gecesi Yapıldı

Diyarbakır Siirtliler Derneği‘nin geleneksel gecesi Diyarbakır Şato Park‘ta yapıldı. İşadamı M. Fadıl Akgündüz‘ün sponsorluk yaptığı gecede yurdun dört bir yanından gelen Siirtliler hasret giderdi.

Diyarbakır Siirtliler Derneği‘nin geleneksel gecesi Diyarbakır Şato Park‘ta yapıldı. İşadamı M. Fadıl Akgündüz‘ün sponsorluk yaptığı gecede yurdun dört bir yanından gelen Siirtliler hasret giderdi.

    Dernek Başkanı Adnan Öktüren, gecede yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da 30 bin Siirtli bulunduğunu belirterek "Başta bu hemşehrilerimizi bir araya getirmek, onların kaynaşmasını sağlamak üzere kurduğumuz derneğimiz öğrencilere burs sağlıyor. Buraya hastalık ve benzeri nedenlerden dolayı gelecek olan hemşehrilerimize kalabilecekleri 3 adet de misafirhane kurduk. Şimdi de ülkemizin dört bir yanında kurulmuş olan Siirt derneklerini bir araya getirerek bir federasyon çatısı altında toplanmayı hedefliyoruz.” dedi.

    TV’8 in Siirtli sunucusu Erkan Tan’ın sunduğu gecede Siirt Valisi Musa Çolak da bir konuşma yaptı. Çolak “Sizler yaşadığınız yerlerdeki hizmetlerinizi devam ettirin ancak Siirt’te de yatırım yapın.” dedi.

    Belediye Başkanı Selim Sadak da konuşmasında, barış ışığının tüm Türkiye’ye Siirt’ten yayılacağını söyledi. Vali Çolak gibi yatırım yapma çağrısında bulunan Başkan Sadak, Siirtliler‘den gelirlerinin yüzde15‘lik bir kısmını Siirt’e yatırım olarak değerlendirmelerini istedi.

    AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran “Biz biriz, beraberiz. Allah‘ın izniyle Siirt’i arzu edilen kalkınmışlık düzeyine ulaştıracağız.” diye konuştu.

    Gecenin ve derneğin sponsorluğunu üstlenen işadamı M. Fadıl Akgündüz, kendisine verilen plaketi alırken yaptığı konuşmada memleketinin sevmeye mecbur olduğunu söyledi. Akgündüz “Biz memleketimizi sevmeye mecburuz. 10-15 yıl önce ‘Doğu hayat bulacak, Türkiye kalkınacak‘ diyorduk. Şimdi artık ‘Doğu kalkınıyor, Türkiye hayat buluyor‘ diyoruz." dedi.

    Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisi uzmanları, bölge dışından gelen iş adamlarıyla görüşerek, yatırım ve destekler konusunda bilgi verdi.

    Gecede Siirtli sanatçılar Lütfü Turşak, Cengiz Tan, Suriyeli sanatçı Yusuf ve Hazal ile Nevzat Turhan sahne aldı.

    Geceye Siirt Valisi Musa Çolak, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Karakaya, ile AK Parti milletvekilleri Afif Demirkıran, Abdullah Veli Seydaoğlu, Kutbettin Arzu Ahmet İnal, M. Emin Ekmen ve Fikri Işık ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.